Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 17 september 2010

Förtidspensionärer och hur sjuka var dom då?

Ja, det är ett jävla tjat om hur illa Alliansen betett sig i sjukvårdsfrågan.

Visst, det finns människor som verkligen har hamnat i fruktansvärda situationer, men i mitt cyniska sinne kan jag till och med mana fram att det finns enskilda personer på  försäkringskassan som är så röda att det lyser om dem när de tar sina beslut att kasta ut sjuka människor ur försäkringssystemet enbart för att sänka Alliansen. Så cynisk är jag, tyvärr.

Men det jag vet genom media är att många medlemmar ur Hells Angels har haft förtidspension och också mist den med Alliansens nya regler. Undra hur många som ser det som ett misslyckande.

Mona Sahlin gafflar om jämlikhet och hur viktigt det är att mammor och pappor ska ha lika mycket barnledighet. Hur rimmar det med vissa religiösa inriktningar som propagerar tvärtom. Kvinnor tre meter från spisen är på rymmen?

Jehovas vittnen, som också får ta del av våra skattepengar som ett trosamfund, röstar aldrig av en enda anledning och det är att den enda som ska bestämma i Jehovas värld är deras "Gud" ingen annan står över deras "Gud".

Plymouthbröderna, som visserligen är en liten sekt har säkert också bidrag, deras skolor har inte ens fönster, så ser det ut för vissa barn i det jämställda och demokratiska Sverige.

Detta nämns inte ens i valdebatterna och varför inte? Ja, säg det den som vet. Kanske är det så att religiösa grupperingar är minerad mark och därför diskuteras inte detta, men då är det vansinne, fri religion skall inte betyda att barn fjättras i bojor av sina ortodoxa religiösa föräldrar.

Som sagt det finns väldigt mycket som inte tas upp men som finns i vårt "demokratiska och jämställda" samhälle.

Men att medlemmar ur Hells Angels och Bandidos numera anses "friska" och därmed förlorat sina förtidspensioner eller sjukersättningar kanske inte är så jävla fel om de nu kan utföra andra "arbeten"!

Ramona


Bara tre månader kvar till Lucia? Jaså, det har du inte tänkt på! Nä, jag fattar. Men just nu har förlaget ett kanonerbjudande.   Kolla här!

Nu är det dags att planera inför julen. Är inte det lite väl tidigt? Inte alls, nu har anomaR Förlag specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa! Ta en titt i webshopen ! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Blondies blogg sa...

Ditt inlägg kom precis i rätt läge - och var förbaskat bra! Blev enormt uppretad på tjatet i kvällens debatt. Och jag tror att det kan ligga mycket i Dina misstankar om ett medvetet "tjuv- och rackarspel". I det avseendet är jag lika cynisk som Du.
Sedan kan man ju inte bortse från att det finns enskilda människor som drabbas, vilket naturligtvis är tragiskt - men i det stora hela behövs det nog en upprensning.
Och många människor skulle nog må bättre om de fick någon form av sysselsättning i stället för förtidspension.
Godnattkram!

Ramona Fransson sa...

Cynisk blir man ganska ofta av att livet tufsat till och skakat om. Det är i mina ögon ett friskhetstecken att man inte slukar alla uttalanden som om de vore sockrad gröt.

Jag vet hur det är att bli nerstoppad i ett kuvert och glömd i en byrålåda...