Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 19 september 2010

Ramona är ett spanskt namn och betyder "mäktig försvarare".

Jag är inte döpt, utan enbart namngiven. Och enligt min mamma var det min biologiska pappa Josef som gav mig namnet Ramona.

Idag finns det 1485 kvinnor som bär namnet och under de år som jag växte upp dröjde det till 1983 innan jag mötte min första namne.

Under mina första skolår avskydde jag mitt namn och hade hellre haft ett svenskt vanligt namn, men idag är jag van och till och med stolt, vilket man ska vara över sitt namn ovasett vad andra människor tycker.

Betydelsen "mäktig försvare" vilket jag inte hade en aning om förrän idag, (fick tips om detta) tycker jag är lustigt. En gång ville jag väldigt gärna läsa till jurist, men en syokonsulent (dagens yrkesvägledare) tyckte inte att jag skulle satsa så många år på en utbildning där jag som kvinna inte skulle få jobb. Därför vägledde hon in mig på sekreterareutbildning, som jag hoppade av efter en termin.

I vilket fall vet jag med mig själv att jag alltid går till försvar om någon i min närhet attackeras, som inte kan eller orkar stå upp. Inte nödvändigtvis släkt, för mig räcker det att jag ser att någon blir orättvist behandlad. Däremot fattas "mäktig" och makt tillsammans med försvar blir alltid mäktigare.

Idag går vi och röstar och då är inte parti namnet viktigt, utan vad det betyder politiskt.


Ramona

Bara tre månader kvar till Lucia? Jaså, det har du inte tänkt på! Nä, jag fattar. Men just nu har förlaget ett kanonerbjudande.   Kolla här!

Nu är det dags att planera inför julen. Är inte det lite väl tidigt? Inte alls, nu har anomaR Förlag specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa! Ta en titt i webshopen ! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Blondies blogg sa...

Ramona är det vackraste namn jag vet - och Du den vackraste kvinna jag känner. Och jag älskar Dig för Ditt engagemang och Din kamp för de svaga och utsatta. Du är verkligen en mäktig försvarare! Kämpa på!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

Tack och det är Du som är en av mina förebilder. Kunde du och klarade det, så kan jag!

Kram
Ramona