Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 1 september 2010

Skrämmer en kriminell släkt livet ur Marks kommuns socialtjänst?


Vad är det egentligen som pågår i Marks kommun?

Två små barn, som alltid oskyldiga och aldrig bad om att få komma till denna galna värld, en fyraårig flicka och en femårig pojke har ryckts från sina fosterföräldrar, utan att de hann att säga adjö till varandra. Och dessa barn har bott i sin fosterfamilj i stort sett hela sina små liv.

Deras mor, kriminell, har ytterligare tre omhändertagna barn. Plötsligt fick mamman för sig att hon ville ha sina barn tillbaka. om man ska tro på GT. Men här finns en helt annan berättelse.

Mammans sambos bror knivhögg nyligen en man till döds. Mamman tillhör en släkt med en rad domar på sig. osv...

När jag läst artikeln undrar jag hur en kommunal socialnämnd ska skydda sig mot eventuella hot som idag antagligen är vardagsmat, även om ingen vågar berätta. I alla fall inte med sitt namn.

Om vi bara ser till det traumatiska som drabbat barnen är det ofantligt stort. Dessa barn "kunde" med hjälp av sin fosterfamlij fått kärlek, trygghet och blivit glada och lyckliga vuxna. Nu med detta agerande kanske dessa barn en dag blir de vi läser om med braskande rubriker. Vi förfasas alltid över de braskande och svarta rubrikerna om att barn slår ihjäl andra barn. Att barn sätter eld på skolor, att barn våldtar andra barn, att barn rånar och slår ner gamla och andra ungdomar. Borde vi inte ställa frågan "Varför" i stället?

Om barn behandlas som "andrahandsmöbler" är det inte alls förvånande att de dyker upp som "hyenor" i jakt på nya möbler. Man blir som man blir behandlad. Kan inte socialnämnder skydda barn från " olämpliga" föräldrar måste systemet göras om, och det måste gå blixtsnabbt för barnens bästa. För det är väl barnens bästa vi vill ha?

Ramona

P.s YES nu ligger Mord under Tjörn Runt på 9:e plats på topplistan, som mest utlånade e-bok. Miljoners tack till alla Er som hjälpt mig dit! D.s

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!


Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris

Bokia

Bokus

CDON


Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.

Adlibris

Bokia

Bokus

CDON

2 kommentarer:

Anonym sa...

Socialstyrelsen håller på med en totalgenomgång av Marks kommuns hantering av ärenden som rör barn.
Pga den svidande kritik som kommunen har fått i ärendet med dessa två syskon.

Jag tror att kommunen inte vill vara stämplade som rasistiska pga mamman är rom och därför har barnens bästa fått lägsta möjliga prioritering.


Inger Carlqvist har skrivit om dessa barn och Marks kommun.
här är en länk till hennes inlägg.
http://inteutanminasoner.wordpress.com/?s=marks+kommun%27

Här är en länk till mina inlägg om detta fall.
http://maukonen.wordpress.com/?s=marks+kommun

Ramona Fransson sa...

Hej maukonen,

idag var det en liten artikel om detta i GT, naturligtvis inte ett ord om varifrån familjen härstammar, men å andra sidan ska det inte spela någon för det som ska vara viktigast är barnens väl och ve, ingenting annat!