Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 31 augusti 2011

Polisen borde gå en kurs på banken!

Uppdrag granskning har som vanligt levererat och det är inga goda nyheter.

Poliser i Sverige är skumma! Värdesaker som pengar, smycken och annat försvinner, utan att någon åtalas.

Tänk dig att du går till en bank, skaffar dig ett bankfack och när du kommer för att hämta det du låst in i bankfacket är det borta! När hände det senast?

Hos polisen händer det alltför ofta och det tycks av okänd anledning drabba de som står längst ner på samhällsstegen. Är det okej då? Nej i helvete heller!

Rikspolischefen tycker att det är allvarligt! FEL FEL FEL!!!!! Det är inte allvarligt, det är OACCEPTABELT!

Inom alla yrkesgrupper finns det oärliga människor, målare målar svart... skomakare sular utan kvitto, restauranger slopar kvitton, men det finns en instans som vi alla måste lita på och det är polisen. Kan vi inte lita på polisen är det kört!

Och jag menar verkligen KÖRT! Vad säger det om ett samhälle när poliser är tjuvar? Jag tänker Zimbabwe och då är det en bananrepublik med en skitstövel till diktator. Är det så vi ska se på Sverige? Att om en alkoholist, tidigare fängelsekund blir omhändertagen och har kontanter på sig försvinner dessa på vägen från piketen till häktet eller från ett låst kassaskåp som några få befäl har kod och nycklar till.

Det är hög tid att skicka samtliga chefer inom polisen på kurs i säkerhet och det tycks vara banken som är bäst, för om pengarna eller värdesakerna är inlåsta i ett bankfack ligger de uppenbarligen kvar där när du kommer för att hämta dem! Så ska det vara även hos polisen, eller?

Ramona

Om du har tänkt dig att gå på Bok & Biblioteks mässan föreläser jag om min fakta- och självbiografiska bok "Ändhållplats Sverige" på fredagen den 22 klockan 14.30!


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&

Inga kommentarer: