Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 29 maj 2010

Emma P har fått ett livstidsstraff men hennes förövare får max 12 års fängelse. Är det rättvisa?


Emma, en ung flicka med hela livet framför sig blev kär i fel man. Det stod aldrig skrivet i pannan på Salah Fadi Samir Mahdi El-Kaissi Ramadhan att han var tyngd av problem.

Det stod inte heller i Fadis panna att socialtjänsten redan haft honom under uppsikt och gjort utredningar. Inte bara en utredning, utan två utredningar

Unga flickor och pojkar blir lemslästade, våldtagna och i värsta fall mördade av pojkar och flickor i samma ålder och det kommer aldrig att ta slut. Så ser den bittra sanningen ut. Den vill ingen ta till sig. Inte ens jag själv, men det finns alltför många trasiga barn ute i vår värld och inte minst i vårt fantastiska välfärdsamhälle Sverige.

Det kvittar att veckomagasin fylls av bilder på vackra unga rika framgångsrika människor, de är så få att tio fingrar och tår räcker till, men de skadade, de utslagna, de fattiga, de osedda är så många fler och blir tyvärr inte färre.

Emma har repat sig, men inte mer än att Emma kan säga en hel mening. Emma kommer att behöva ett helt liv för att kanske bli någorlunda bra igen. Det vill säga Emma fick livstidsstraff, men Fadi kan bara dömas till tolv års fängelse. Fadi är knappt trettio år när han kommer ut, vilket i princip i värsta fall kan betyda att han inte är frisk och kan skada fler kvinnor. Vem tar ansvaret för det? Gör någon det? Vill någon ta ansvar?

Ramona

P.s Glöm inte tävlingen, bara två dagar kvar, där du kan vinna min senaste deckare "Mord under Tjörn Runt" tävlingen finns på min Facebook Fan-clubs sida! D.s

Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på
Adlibris   

5 kommentarer:

Carina Persson sa...

Usch ja. Stackars lilla Emma. Fältet där han dumpade henne ser jag från mitt balkongfönster. Så nära bor jag. Har läst domen, och det han gjorde mot henne är så vidrigt att det inte finns ord. Dessutom har han bytt namn. Han heter numera Casper.

Det är fruktansvärt när våldet kommer så nära att det handlar om människor man känner till och har träffat.

Kram

Carina

Ramona Fransson sa...

Hej Carina,

Ja, det är tragedi som saknar ord. Namnbytet ändrar inte identiteten och Fadi har en lång väg att vandra, men Emmas väg är oändlig och det känns orättvist.

Anonym sa...

Precis som Ramona säger! Namnbytet förändrar inte någons identitet, vem man var, är idag och i framtiden, allt följer med trots "ändrat" namn. Men jag förstår precis vad du menar Carina! Klart vissa försöker "fly" sin historia med namnbyte och kanske annat, men det som gjorts av just den person finns alltid kvar och finns alltid att hitta.

Mina tankar och mycket mer finns hos Emma, då, nu och i framtiden!

Ramona Fransson sa...

Hej anonym,

Det känns så fruktansvärt tomt inom mig när jag läser och hör om alla unga liv som går till spillo av anledningar som gängkriminalitet, rån, hat, besvikelse, avundsjuka, svartsjuka eller annat som förstör unga och deras familjer för all framtid.

Anonym sa...

Borde vara dödstraff eller livstid som betyder livstid eller skicka hem honom det vore det bästa!