Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 24 maj 2010

USA:s fastighets bubbla långt ifrån över än. Hört talas om You Walk Away?

Sådana här glada faces syns inte till i USA i områden där skyltarna med "For Sale" dinglar och hänger i var och vartannat hörn.

Men vad amerikarna inte behöver göra är att bli fastkedjade vid sina husskulder resten av sina liv. ( alla delstater har inte samma regler)

På CBS TV4 visade de ett inslag om hur amerikanare börjat walk away. Det finns en hemsida med namnet You Walk Away som mer än gärna står till tjänst.

Över nio miljoner amerikanare har utnyttjat möjligheten att helt enkelt bara lämna husskulden till banken. Inte bara familjer gör det, utan även multinationella företag utnyttjar möjligheten.

En familj hade köpt ett hus för 400 000 dollar för tre eller fyra år sedan, samma hus var nu värt 85 000 dollar. De hade precis som sina grannar bestämt sig för att walk away. Familjens kreditvärdighet sjunker till viss del under två till tre år, men sedan är allt som vanligt igen. Inga skulder och under tiden kan de hyra ett hus till halva priset mot vad de betalar idag och det för ett dubbelt så stort hus.

En annan ung familj, där killen egentligen hade råd att betala amorteringen och som försökt göra en deal med banken, hade moraliska betänkligheter inför beslutet, eftersom som han sa, uppfostrats till att alltid ta ansvar. Men efter att banken inte ville vara hjälpsam och han fick reda på att stora företag lämnade efter sig skulder i miljardklassen ändrade han sig och de gjorde också en walk away.

Nu står enorma områden i USA med tomma fastigheter, både nybyggen och äldre områden, och är en tickande pengabomb. Så att den ekonomiska katastrofen skulle vara över, det tror jag inte på. Den har bara börjat!

Ramona

P.s Glöm inte tävlingen, där du kan vinna min senaste deckare "Mord under Tjörn Runt" tävlingen finns på min Facebook Fan-clubs sida! D.s

Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på
Adlibris

     

1 kommentar:

Helena Palena sa...

Skitbra Ramona! Det har bara börjat. Fy fan va´bra att dom bara walk away. Att dom ger igen. Härligt! Systemet är sjukt. Det kommer att braka. Köp inga aktier. Köp guld och silver. Eller jord och skog om du nu skulle ha en krona övar vill säga.

Ska blogga om dett jag med. Senare.