Det här brödet har jag ätit de senaste åren och älskar dess smak!
När surdegsbrödet introducerades som en "trend" i Sverige var jag inte sen att testa. Jag älskar nästan alla nyheter. Men vid köp av två olika surdegsbröd, vid två olika tillfällen, blev jag kolossalt besviken och tänkte, att jaha då var det väl inget för mig!
På Almö livs har de som många andra ICA butiker färskt bröd som levereras från olika bagerier. Och en dag för drygt ett år sedan upptäckte jag ett bröd. Det är det du ser på bilden.
Åh, du milde vad gott det är! Jag blev superglad! Äntligen ett bröd jag kunde ha dagligen.
Brödet är fyllt av fruktbitar såsom äpple, aprikos och russin. Jag brukar köpa två, skiva dem, och därefter lägga dem på bakplåtspapper, papper mellan varje skiva och in i frysen.
Varje morgon tar jag ut två skivor, sätter dem i brödrosten och vips får jag knapriga, väldoftande och supergoda mackor.
Igår när jag som vanligt plockade till mig två av mina fantastiska bröd stod en demonstratris och bjöd på små brödbitar med ädelost. På skylten läste jag surdegsbröd. Thommy tog en smakbit och jag tittade närmare på brödet.
Men herregud, det var ju samma bröd jag hade i påsen! Jag sträckte fram påsen till tjejen som nickade glatt och sa: Ja, du har ju försett dig ser jag!
Mitt goda älsklingsbröd är surdegsbröd!
Gissa hur paff jag blev? Nu ska jag aldrig mer säga att jag inte gillar surdegsbröd!
Ramona
Skriver verklighetsbaserade deckare med samhällskritisk attityd.Trilogin "Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger" Begynnelsen, Gärningen och Uppgörelsen på Storytel och överallt där du kan köpa eller låna böcker och e-böcker. Den är tuff, spännande och aktuell med tanke på alla sexbrott som vi kan läsa om varje dag. Den är verklighetsbaserad från svenska fall.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Jag tillhör inte dom som gillar surdegsbröd men det är säkert gott om det är gjort på rätt sätt. Och troligen betydligt nyttigare än det ljusa bröd som jag oftast äter.
Skicka en kommentar