Senaste teve-intervjun 2015

söndag 30 oktober 2011

Att träffa Hannah gjorde min dag!

Bilderna är tagna idag på förläggardagen Väst på Park Lane (Elit Hotell). En mängd förlag, Max Ström, Andina  och många många fler. Bilderna av alla godsaker var från eftermiddagskaffet. Ljuvliga delikatesser och där ingen frågar efter vilka bokstavskombinationer färgämnena har:)

Dagen går ut på att förlagen presenterar höstens utgivning och bokhandlare med personal och bibliotek är där för att pricka i favoritlistan. Emellan presentationerna serveras kaffe, smörgås, lunch och eftermiddagsgodis. Mycket surr och nya ansikten.

Till eftermiddagskaffet fick jag förmånen att möta Hannah. Hon arbetar på förlaget Max Ström. De har gett ut den fantastiska fågelsångsboken och nu kommer djurljudsboken. Dessutom har de också gett ut boken "Staden vid havet" och den handlar om Göteborg.
Den här boken köpte jag för två år sedan. Jag föll direkt för den underbara omslagsbilden. Andledningen till att jag köpte den var att eftersom jag skriver om Göteborg i mina deckare, ville jag ha något som kunde påminna mig om de adresser jag besökt dagligen under många år, men ibland glömmer jag detaljer som kan vara bra att ha på bild.

I somras öppnade jag boken för första gången, på riktigt. Det var inte kartor som jag trodde, det var så mycket mer. Hela boken är, förutom bedårande fotografier, en historieberättelse. Välskriven och drivande i texten. Enkelt att följa med och kolossalt underhållande. Det visade sig att jag köpt mig inte bara en bok utan ett Kinderägg! Tre goda ting i ett!

Och under eftermiddagskaffet råkar jag träffa på Hannah som arbetar som försäljningschef på Max Ström. En ung, smart och snygg tjej. Hannah började i receptionen och arbetade sig in och upp!

Hannah har läst Litteraturvetarlinjen på universitetet och därmed givit sig själv chansen till ett stimulerande och förhoppningsfullt ett välbetalt arbete. Jag blir så glad när jag möter tjejer, unga kvinnor, som Hannah. De har driv och ett go som ger energi till alla i sin omgivning. Tack Hannah!

Ramona


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&