Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 11 juni 2009

Go Bananas! Förbjuden dokumentärfilm!


Bananas en dokumentär film av regissören Fredrik Gerrten. En film som handlar om rättegången mot Dole Food och Dow Chemicals i vilken tolv kemikalieskadade Nicaraguanska bananarbetare stämt dem.

Meningen var att filmen skulle tävla i Los Angeles men då kom Dole Foods penningstinna kassa väl till pass och advokater hotade hela festivalen med stämning och skadestånd.

Just nu får filmen visas men inte tävla. USA är inte heller ett fritt land när det kommer till plånboken.

Det lustiga var att när Charlotte journalist på SVT ringde upp representanten för Dole Food och jag hörde honom säga att filmen var bluff och båg utan att ens ha sett den, påminde det mig om när Jan Guillou i vintras kunde påstå att Monica Antonssons bok "Mia sanningen om Gömda" var en bluff trots att han vare sig hade läst den eller Liza Marklunds fabricerade historia "Gömda" som påstods vara en sann historia.
Tänk att plånboken är identisk både i USA och Sverige. Varför säger jag så? Därför att Piratförlaget har lyckats tysta ner Monicas bok precis som USA tystar ner Gerrits film. Men vad spelar väl några skadade bananarbetare eller krossade barn för roll på vägen till banken?

Kanske borde SVT göra reportage om maktspelet bakom sanning eller bluff även i Sverige? Eller är det för nära?
P.s Se filmen Insider om du vill veta hur money talks!D.s

Mina deckare är osanna men väl underhållande. Du kan låna dem på biblioteket och de finns även i talböcker om du är synskadad. Titlarna på deckarna är Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och Lyckohjulet.
I pocket finns de tre första titlarna och min självbiografi Älskling, vi blir... som handlar om kampen att bli med barn.

De finns också hos bokhandlarna och på nätet. På Tjörn i alla ICA affärer!

Ha de gott! Köp en banan men inte DOLE!

Ramona

Hur bygger man upp sitt namn? Boklådorna är en stor hjälp för mig!

Hur bygger man upp sitt namn som författare? En del av svaret kan du läsa om här.

I Sverige finns det c:a 5 000 författare som är medlemmar i författarförbundet.


Hört talas om alla? Säkert inte. En del kanske inte skriver mer än en bok vart femte år. Andra skriver en speciallitteratur som inte har så många läsare osv...


Jag skriver detta med anledning av att frågor som "Vem fan är Ramona Fransson" har aldrig hört talas om henne, dyker upp då och då. Nä, det är inte enkelt att göra sig ett namn. En som är förbaskat duktig på detta är Camilla Läckberg. I precis rätt stund tog hon kontakt med Bengt Nordins Agency med ett brev och sålde in sig och sin bok. Med Nordins kontakter tog hon sig in i bokbranschen och resten är historia. Det är inte bara att skriva, bra eller dåligt, det handlar om en sjuhelsickes flax också. Och har man inte turen får man kämpa på och det gör jag med hjälp av bokhandlare och ICA-handlarna på Tjörn som har ställt upp på ett överväldigande sätt.


Varför ljuga om våldtäkt? Lönsamt?När jag började skriva deckare ansåg min käre och begåvade make att jag skulle kontakta polishuset i Göteborg för att använda mig av expertis.

Inte konstigt med tanke på att hans farbror, Elon Fransson var en av Stockholms mest framgångsrika kriminalkommissarier på 1940-talet.

Även Elons son, Stig-Åke Fransson var polis i Stockholm, numera pensionär.

Sagt och gjort jag ringde upp Sven Ahlbin, chef för länskriminalens utredningsrotel i Göteborg, berättade vad jag hade för önskningar och någon dag senare blev jag uppringd av Lasse Ohlin som numera är min polisfakta-manus granskare. Lasse är alltså inte min korrekturläsare!

Nu har vi känt varann i flera år och jag har tacksamt fått tagit del av hur polisen arbetar på våldsroteln i Göteborg. Vid ett tillfälle satt poliser och jag i en diskussion om antalet ökande våldtäkter i Sverige. Mitt inlägg var att det är ju otroligt att det går så många dårar till karlar lösa. I min tankevärld fanns inte att "kvinnor ljuger om att de blivit våldtagna" jag menar vem skulle komma på att ljuga om en så fruktansvärd upplevelse och i så fall varför?

Då fick jag för första gången veta att försäkringsbolagen i Sverige erlägger beloppet från 75 000 - 100 000 enbart om våldtäkten är polisanmäld och utredning inledd. Inte bevisad!

Häromdagen hörde jag att i Sverige har våldtäkterna ökat lavinartat i jämförelse med andra nordiska länder. Så nu undrar jag vilken journalist skulle våga gräva i detta? Ta fram fakta om vilka våldtäkter där det verkligen finns bevis om en våldtäktsman, våldtäkter utan funnen gärningsman och slå samman dessa fakta till en tabell för att publicera detta?

För risken är gigantiskt stor att samtliga tok-feminister verbalt skulle halshugga den journalisten med omedelbar verkan. För i tok-feministernas värld finns ingen falsk tillvitelse

Detta trots att de som minns Robinson-Robban vet att en del gör vad som helst för pengar och uppmärksamhet och detta inkluderar att fejka våldtäkt.

Inte nog med att dessa lögnerskor skapar ett löjesskimmer över sina oförlåtligt drabbade systrar som inte blir trodda utan de kan också utan att blinka sätta in en oskyldig man i fängelse i vissa fall bara genom att peka: Han var det!

När ska rättsväsendet börja behandla könen lika? För det är väl jämställdhet vi alla strävar efter? Eller?

Ytterligare en länk att läsa om ämnet:Här


Låna gärna mina böcker på ditt bibliotek. Samtliga finns också som talbok för dig som är synskadad!

Bokhandlare eller på nätet:

Deckarna Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och självbiografin Älskling, vi blir... finns nu i pocket. Den senaste deckaren Lyckohjulet. Samtliga böcker utspelar sig i Göteborg och Bohuslän.

Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON


Ha de gott och håll hårt i sanningen!
Ramona