Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 4 maj 2010

Rot går finfint, men Rut är utvisad av den rödgröna mischmaschen!


Varför är jag inte förvånad? Rut- avdraget ger möjligheten för flest kvinnor att komma ut i arbetslivet. I dag finns tusentals människor som inte kan bra svenska men de vill ut och jobba. Jobben som erbjuds är som vi redan vet underbetalda. Personerna utnyttjas skamlöst av arbetsgivare som skiter i allt som heter försäkringar, pensioner, semestersättning och andra lagstadgade former i samband med anställning.

Den rödgröna mischmaschen består av tågkonduktören Lars Ohly, han är tjänstledig, vänsterpartiet kommunisterna, Mona Sahlin socialdemokraterna och Maria Wetterstrand miljöpartiet. Dessa partier ska styra Sverige om de får som de vill i höst.

De är rörande överens om att Rut-avdraget ska bort. Detta fy skäms på dig jobb som ger människor arbete. Tänk att städa andras toaletter! Men gu så hemskt! Vad tror idioterna till partiledare att städare gör idag? På alla sjukhus, sjukhem, dagis och även på riksdagen städar personal på toaletter, där samtliga partiers folk suttit och skitit under dagen. Är det ett sämre yrke? Nej, det är nödvändigt och ska premieras!

Rot-avdraget tillhör männens värld. Män som spikar, hamrar, borrar och är yrkesverksamma inom byggbranschen. Då är det helt okej med avdrag enligt mischmaschen. Det är vad jag kallar förakt för människor och i synnerhet kvinnor. Vilka är de som till större delen arbetar med städjobb, vård, skola och omsorg? Ja, just det, kvinnor. Vilka har de lägsta lönerna för de här jobben? Ja, just det kvinnorna.

Bara jag hör dessa mischmasch-människor prata om "rättvisa" är det så jag mår illa. De har ingen aning om vad det ordet innebär än mindre vad det betyder. Gu, vad trött jag är på dessa politiker och deras plattityder! USCH!


Är det så här vi ska se mannen?


Eller så här!
Jag vet att om jag hade haft råd skulle jag omedelbart anskaffat städhjälp!

Vi behöver inte fler rättvist fattiga människor i Sverige, vi behöver fler rikare som kan köpa tjänster och skapa arbete. Eller ska hela Sveriges befolkning jobba i offentlig sektor? Då blir den inte offentlig utan offantlig!

Någon måste alltid betala. Ingen kan leva på "Tack ska du ha!"

Ramona


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Rostad med kärlek


Jag började i går med att klockan 20.00 titta på SVT:s premiär av programmet "Kungabröllopet" med Ebba von Sydow som programledare. En fantastisk historielektion som jag aldrig fått mig till livs i skolan. Karin Månsdotters giftermål med Erik XIV. Se den!

Därefter kom andra avsnittet av Kommissarie Winter baserad på Åke Edwardssons deckare "Rum 10". Efter att jag sett första avsnittet började jag fundera på hur de lyckats tömma Göteborg på både folk och bilar, eftersom gator, byggnader och himmel alltid var dystert tomma. Avsnittet var som segt tuggummi. Dialogen sparsam om jag ska säga det snällt.

Andra avsnittet var en katastrof! Presentera aldrig den regissören eller manusförfattaren för mig!

Nu var klockan 22.00. Normat sett TV4 Nyheter tid, men jag kände för annat, kollade tv-tablån och hittade "Roast at Berns" på kanal 5.

Jag hade sett en del avsnitt av programmet förra året och inte upplevt det som en höjdare, men jag gav det en chans till. Vilken tur! I går var det Henrik Dorsin som skulle rostas av kollegor. Petra Mede, Måns Möller, David Batra med flera. Alla kollegor var elaka som sjutton och roliga, men samtliga avslutade sin rostning med en kärleksförklaring till Henrik.
Sist tog Henrik Dorsin själv till ordet i form av sångkuplett och med den äran! Inte konstigt alls att Henrik Dorsin fick Povel Ramels Karamell stipendie!

En annan sak som var lite kul med kanal 5, var reklamen. Det gjordes reklam för "Koskenkorva" med orden: Om du vill ha en vodka inte en livstil! Och det enda jag såg framför mig när jag hörde ordet Koskenkorva var en hög med ryssar som slog ut fler tänder på sina kamrater än vad som är nyttigt.

Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på