Senaste teve-intervjun 2015

måndag 26 april 2021

Veckan som gått! Nummer 16 2021

Hej på er!
Ja, då var det en ny vecka och den gamla läggs till handlingarna. Fotot är från Järntorget i Göteborg och taget samma tid som nu men för två år sedan. I dag söndagen den 25 april var det 2+ klockan 06.00. Var är Greta?

Det var en iskall nordlig vind. Och för bara en dryg vecka sedan var det shorts. I dag vantar och mössa!


Lade ut en till från Järntorget från samma tillfälle. Visst är det vackert. Jag minns en av mina Facebookvänner, Lennart Johansson, som alltid tyckte det var så härligt att få se foton från sin gamla hemstad. Tyvärr gick Lennart bort för några år sedan.


Vi hade många trevliga konversationer via Facebook.I onsdags fick jag min första vaccindos i Kållekärr, Kyrkans Hus. Det blev Pfizer, men mig hade det inte spelat någon roll så som världen ser ut i denna pandemi, som inte verkar vilja hitta exit. Jag mådde finfint och gör det även idag. Fotot är från Skärhamns hamn.


Jag hade haft en förhoppning om att mina lökar skulle komma upp, men nej, de vägrade. Så de åkte ut och jag köpte petunior och en pelargon.

Däremot tar sig min clematis President riktigt bra. Det gläder mig.

Här ser man bara toppen på clematisen. Men den har slagit ut med sina blad hela vägen ner.Jo, förresten en kruka har fått chansen att visa att lökarna vill upp ur jorden. Ska bli intressant. Jag köpte även sättpotatis som nu ligger och ska få groddar. Får se när det blir dags att sätta ner dem i hinkar och när skördetiden visar sig. Helst till midsommar. 
Och här är pelargonen. Det är Mårbacka. Väldigt fin sort.

I torsdags hade vi ärtsoppa med fläsk, pannkakor och varm punsch. Väldigt gott. Det blev en väldans massa pannkakor, alltid gott med ost emellan om det passar. Jag gör inte ärtsoppan själv. Den köper jag på rulle.


Ett äkta för veckan vårtecken var dessa vackra blå blommor, som jag inte har en aning vad det är för sort.Tyvärr är det inte frid och fröjd för alla i vårt avlånga land. Och det som ligger till vänster är en berättelse som fått alla mammor att reagera väldigt starkt. Med all rätt.

Du tror ju ändå inte att din lille son på bara sex år ska hamna på sjukhus efter att ha blivit misshandlad av något äldre pojkar.


Här är länken till Olivias inlägg på Instagram för de som vill läsa det där.

men för de som inte har eller vill läsa på Instagram har jag tagit skärmdumpar.


Själv har jag och andra skrivit att vi tycker att Olivia ska polisanmäla skolan eftersom den inte har reagerat på hennes mejl. En rektor har huvudansvaret och naturligtvis vill inte rektorn att det ska komma till allmän kännedom vad som hänt i en skola som rektorn ansvarar över. Men anmäls det blir det allmänna handlingar och då blir det fart på main stream media.


Detta har Olivia också lagt ut som rör skolan. Här är länken till det. Jag tog inget foto på det. 
Sedan finns det annat elände också. Bilbränder. Det händer så gott som varje dag någonstans i Sverige men det blir inte längre några större nationella rubriker, utan mer i lokala tidningar eller på alternativ media. Men brinner gör det utan rubriker.
Som sagt ... lokaltidningen tar upp det.


Inte alla i Sverige vet vem Joakim Lamotte är, men väldigt många. För några år sedan skrev Joakim ett inlägg om Näthatsgranskarens frontfigur, Tomas Åberg, fd Bergström. Hädanefter kallad TÅ.  Och som brukligt är med utbildade journalister gav Joakim, Tomas Åberg, chansen till genmäle, men det var ointressant för TÅ, som i stället polisanmälde Joakim, men de lade ner ärendet. Mer om det här kan du läsa till vänster.
 

Och precis som Joakim skriver så satsade TÅ i stället på att anmäla oss som delat Joakims inlägg. Och ja, jag är en av dem. Först hade TÅ, mitt ombud och jag ett muntligt förhör, som gick ut på att jag offentligt skulle be TÅ om ursäkt på min Facebook sida och sedan också betala några tusenlappar för kränkning. Jag sa bestämt nej till detta då jag anser att jag inte gjort något fel. Tomas Åberg är en offentlig person och hans förening Näthatsgranskaren får ta del av våra skattepengar då ska en erkänd journalist också få undersöka den person som är ansiktet utåt. Det gick till tingsrätten där jag förlorade, men nu ska det upp i hovrätten på torsdag.

TÅ startade en kampanj på sin sida där han bad sina följare att skänka honom pengar för att TÅ skulle kunna ta Joakim till tingsrätten och då blir det ett civilmål som man får bekosta själv. Samma sak där. Det blev först en muntlig session, som TÅ förlorade. Joakim anser inte heller att det han skrivit är vare sig fel, lögn eller förtal. Mer av det läser du på vänster sida.

Även TÅ skrev om det muntliga förhöret på sin Facebook sida, som hölls i tingsrätten.

Och när jag läst det här undrade jag om TÅ varit med på samma möte som Joakim.

TÅ erkänner att att länsstyrelsen gav honom djurförbud men förminskar sitt ansvar för de jakar som gick en mycket plågsam död till mötes genom att svälta och törsta ihjäl.


I min värld är du endast förlåten om du som djurägare dör före dina djur och att ingen vet om din existens. Då är det förståeligt att dina djur också dör. Men så länge du kan lyfta en telefonlur skall du ringa och be om hjälp och dessutom var inte TÅ ensam i huset där han bodde. Så nej, det finns inga ursäkter för att TÅ lät dessa stackars jakar dö en plågsam död. Inga alls!


Jag vet inte hur insatta TÅ:s följare är i vad som har hänt men om de vet att TÅ är en djurplågare tycker jag det är högst märkligt att de stöttar honom. Enda förklaringen jag kan komma på är att de hatar Joakim så djupt att det är därför de hyllar TÅ och skänker honom pengar. Fast där agerar inte Näthatsgranskaren nämnvärt.
Men det kanske är ett godkänt hat?

Det kommer bli en rättegång i september där Joakim har rätten att visa upp det som kallas sanningsbevis och som styrker det han skrivit, och även kalla in vittnen.

En del har undrat över varför de inte väntar med min rättegång, men jag har svarat att när Joakim vinner målet mot TÅ kan det lika gärna bli ett överklagande från TÅ:s sida och då kan hela ärendet dra ut på tiden.

Jag kan också vinna, vilket jag anser att jag borde göra.
Allt är naturligtvis inte elände. Det finns ljuspunkter som det alltid gör. Solen har strålat och vi har sluppit regn, snöblandat regn under en hel vecka. Bara en sån sak!

Och visst är ekorren hur söt som helst där den sitter och tittar på oss människor med våra underliga idéer.


Jag avslutar veckan som gått med ett citat från en av mina favoritskådespelare, Denzel Washington, och snygg är han också!

"När nu så mycket kommer tillbaka och blir modernt igen, kan jag inte vänta på att moral, respekt och intelligens blir en trend igen."
- Denzel Washington


Tack för att du har läst och du får gärna kommentera anonymt men du ska hålla god ton och vara artig.

Ha nu en fin start på vecka 17!

Ramona