Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 21 januari 2010

En riktig konstnär gör sig osynlig, då är denne som bäst. Vilket kvalificerat skitsnack!


En tv-krönikör Johan Croneman har fått för sig att kändisar är gnällspikar och att de syns alldeles för mycket. Jaså!

Hur tror Johan Croneman att en konstnär ska försörja sig? På "tack ska du ha"? Har Johan Croneman försökt att inhandla sina specerier med de orden och lyckats?
I konstnärsskrået räknar jag in författare, poeter, skådespelare, och konstnärer av alla de slag.

Naturligtvis är det ett måste att synas och höras om du vill ha betalt för ditt slit. Det är både på gott och ont.

Jag är övertygad om att väldigt många kulturarbetare, om vi skulle välja det ordet istället, gärna tog emot bra löner utan att behöva vara med i TV och Radio eller tidningar, men verkligheten ser annorlunda ut.

De som visas upp i diverse tv-program, hörs i radiokanalerna, skrivs om i tidningar, dessa kändisar säljer mer av det de skapar. Anledningen är att nästan alla konsumenter gillar att se och läsa om kändisars verk. Dessutom vill väldigt många också se "sina" favoriter i olika program.

Visst håller jag med om att det finns roliga och roligare program, men det är min smak i så fall. Andra tycker tvärs emot. Personligen gillade jag SVT:s Sommarpratare beroende på vilka som deltog. Alla kändisar är inte intressanta att vare sig se eller höra. Andra är helt enkelt genier på att ge av sig själv.

Nä du Johan Croneman, du får allt sitta kvar i dina nostalgiska soffhörnor och käka ostbågar. Själv vill jag ha så många läsare som möjligt och om det betyder att jag exponerar mig själv, må det vara så, för jag vill skriva å skriva å skriva tills jag trillar av pinnen, och helst inte bli försörjd av stat eller kommun, det vill säga dig eller andra. Jag vill försörja mig genom att få läsare...och bli synlig.


Nedan MASSOR AV REKLAM för mina böcker...

Här kan du om du inte vill ha erbjudandet om fyra pockets för 119:- inkl.frakt också låna eller köpa mina böcker i e-boksformat:

Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Sjysst torsdag dårå!
Ramona