Senaste teve-intervjun 2015

måndag 2 maj 2011

Är hämnden ljuv eller inte?

Osama bin Laden (och hans farbror Choko-laden) är död. Mördad av amerikanska elitsoldater. ( DNA-testet har bekräftats)

Daily News första sida har stora bokstäver: ROT IN HELL!

I New York Times har ordet REVENGE återfått status.

Och vi människor har återgått till stenålderstatus!

 Jag tänker inte alls utmåla mig som någon slags ängel. Jag är också hämndlysten. Jag är inte ute och firar Osama bin Ladins död, som många amerikanare, inte heller säger jag: Rättvisa är skipad. Men jag mumlar orden i det tysta.

Ian Wachtmeister sa en gång: I en civiliserad värld mördar vi inte människor och detta var svaret apropå ja eller nej till dödsstraff. Ian sa nej!

Idag tittade jag på kanal 7 på filmen "Dead man walking", vilken handlade om dödsstraffet. Sean Penn och Susan Sarandon hade huvudrollerna och spelade övertygande och känslofyllt. I Gamla Testamentet står: Öga för öga tand för tand. Jag ska inte ljuga och säga att jag inte gillar idén. Men å andra sidan, om inte hatet tar slut förgör vi varandra. Är det bra? Nej, naturligtvis inte. Är livet enkelt? Ja, för somliga, men för många är det en kamp på liv eller död och däri ligger problemet. Finns det en enkel manual, som politiker gärna vill dyvla på oss? Självklart inte! Men alla kan vi ju ge en liten bit kärlek till någon och genast skiner solen. Så är det bara...

Ramona


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook