Senaste teve-intervjun 2015

söndag 2 augusti 2009

Du duger som du är! Lycka, sorg och empati.

Vi blir ständigt matade med all sköns propaganda. Det dräller av feel-good böcker.

Titeln "Du duger som du är" finns det oändliga variationer på, samtidigt som kändisar i England och USA påstår att en ny kroppskräm utför mirakel. Vilka underverk påstås den här produkten göra?? Jojomensan lyfta pattarna!

Några veckor tidigare var det kroppstrumpan som uppenbarligen förvandlade celluiter till slät babyhud.

För att inte tala om alla skitdyra rynkkrämer som ligger i pyttesmå burkar och är dyrare än saffran.

Min mamma arbetade i många år med professor Lärkö på hudavdelningen på Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg och även jag har träffat denne sympatiske, humoristiske och kunnige man.

Glöm dyra krämer Ramona, sa Lärkö till mig. Du kan lika gärna smörja ansiktet med margarin. Hahaha.

Visst använder jag krämer men enbart för att de doftar gott och ger min hud en mjukare touch inte för att jag tror att min hud ska bli yngre för varje år som jag blir äldre.

Chansen till mjuk fin hy resten av ens liv kan bli större om man börjar torrborsta sig redan i 25 års åldern och fortsätter med detta livet ut. Men glöm inte att generna har stor del i hur din hud fungerar. Hade mormor torr hud, är chansen stor att din mammas hud blir det och din, och din dotters osv...

Alla vill vi känna lycka. Men man kan inte ägna livet åt att jaga efter lycka. Ett liv är fyllt av alla ingredienser såsom, kärlek, hat, besvikelser, sorg, kamp och lycka. Allt i ett liv behövs för att du ska formas till, just det en empatisk människa. Delad sorg är halv sorg och delad glädje är dubbel glädje.

Ha nu en skön och go söndag. Och DU det som är viktigt i livet är släkt, vänner och dem ska man ta vara på.

P.s Nu är jag på sidan 58 av 254 i Iskall hämnd.D.s

E-böcker är också en ny bokform och på Elib finns just nu två, Dyrbar kärlek och Iskall hämnd. De andra titlarna är på gång.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...

Hälsar
Ramona