Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 15 februari 2012

Iran supporterklubb till Hamas?

Socialdemokraterna och vänstern vill gärna att Sverige ska erkänna Palestina som en egen stat.

Hamas är en organisation som likt många andra  terroristorganisationer har två sidor. En sida som mördar, terroriserar och hotar och den andra som skapar skolor, sjukvård och arbete.

Hamas är också en organisation som på agendan har att utplåna Israel och nu verkar de ha hittat ett supporterland, Iran. 

Bilden kommer från den här sidan!

Hamas kräver också att alla palestinier som flydde under sexdagarskriget 1967 ska återfå sina bostäder och den mark de lämnade och att landets territorium ska räknas från gränsdragningen innan kriget.

För mig är det ett märkligt sätt att "kräva". Om Hamas hade erkänt staten Israel i samma andetag som sexdagarskriget var över hade Israel med all säkerhet lämnat tillbaka land, som de gjorde när de slöt fred med Egypten. Men som Hamas, kräva, när de i samma andetag vill utplåna Israel från planeten, är väldigt underligt.

Efter andra världskrigets slut hade sex miljoner judar utplånats och de hade inget eget land. Judar har precis som romer förföljts i tusentals år och hundratusentals romer mördades under andra världskriget.

Under det Osmanska rikets tid 1299 -1923 styrde turkarna över bland annat Palestina, och då arbetade  araber och judar sida vid sida.

När engelsmännen, efter att vara en av de segrande länderna efter första världskriget fick problembarnet Palestina i knäet, ville de inte ha ansvaret och föreslog att landet skulle delas mellan palestinier och judar. Arabledarna röstade ja, men folket sa nej.

När Hitler gjorde sitt intåg i Mellanöstern hade han inga problem med att få  hjälp av de arabiska ledarna, de såg Hitler som gudasänd.

Adolf Hitler was celebrated in large parts of the Arab world, and some newspapers even likened him to the Prophet. Rommel was almost as popular as Hitler. Arabs Shouting of "Heil Rommel" was a common greeting in Arab countries. After France's defeat to Nazi Germany in 1940, Arabs were chanting against the French and British around the streets of Damascus: "No more Monsieur, no more Mister, Allah's in Heaven and Hitler's on earth."[7] Posters with Arabic sayings: “In heaven God is your ruler, on earth Hitler." were frequently displayed in shops in the towns of Syria.[citation needed]När andra världskriget var slut insåg judarna, att om de skulle överleva ett tredje krig, måste de ha ett eget land. Och det har de haft sedan 1948. Det finns många som felaktigt tror att alla judar är ett och samma folk och likadana. Det är som att säga att alla svenskar, oavsett var de bor i världen, är likadana.

Däremot finns det judar över hela världen som aldrig satt sin fot i Israel men stöttar landet på alla sätt de kan om de har ekonomiska resurser. Det som hände från 1933 fram till 1945 och som fick judarna att vända andra kinden till, kommer aldrig att upprepas! Om jag skulle tvingas att välja att bo i ett av alla ländernas i Mellanöstern skulle jag tveklöst välja Israel, även om jag avskyr de ultraortodoxa judarnas framfart, men det är det enda fungerande demokratiska landet i Mellanöstern.

RamonaPS. Just nu är alla Mp3 böcker sänkta på Adlibris till 59:- ! DS.
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel