Senaste teve-intervjun 2015

söndag 1 november 2009

Fyra sekunder kan bli ett livslångt ansvar. Sexualundervisning var är det egentligen?Det heter sexualundervisning men vad är det egentligen?

Fick jag bestämma skulle jag inte bara döpa om det till: Kärlek, sex och samlevnadsundervisning, utan också berätta vad livet handlar om.

Att fyra sekunder kan resultera i ett livslångt ansvar, vilket inte alla ens orkar med, men dessa fyra sekunder kan också bli en kostnad i kronor och ören under 18 års tid.

Ett barn kostar fram till sin nittonårsdag 1,2 miljoner kronor. Två barn kostar 3, 2 miljoner. Kanske något att tänka på när man i fyllan och villan är kåt och fullständigt skiter i att ta på sig kondom!

Om vi bortser från kostnaden har barnet rätt till kärlek från båda sina föräldrar och resten av släkten som också ingår i barnens liv. Som jag ser det finns det tre tillstånd:

Förälskad, kärlek och störtkåt. Om jag ska beskriva det sistnämnda kan vi dra parellelen med kaniner på Gotland eller så kommer jag att tänka ett tillfälle i min ungdom. I en spårvagnskur hade någon klottrat följande:
"Hej lilla stumpan, lägg dig på rumpan och låt mig försöka att Sverige föröka"

Förälskelse är olika stadier i kroppen och den känns likartad oavsett hur gammal man är. Darrande geleaktiga ben vid berörelse av den tilltänkte, pickande hjärta i halsgropen, bloduppvärmning i venerna som blir febervärme eller liknande yttringar.

Nu kommer vi till ordet kärlek. Den ser olika ut men kärleken kallas oövervinnlig. Kärleken under sunda former berikar allas liv. Men för att kunna ge kärlek måste man veta hur den känns och det betyder att man måste först ha fått den som barn.

Att idag gå ut i skolor och undervisa 11 åringar i hur sex fungerar är sjukt! Börja med att förklara kärleken först! För om vi får reda på vad som menas med kärlek och hur livsviktig innebörden är, behöver vi inte säga ja till sex när vi egentligen inte vill!

Därför är kondomer inte bara mannens bäste vän utan även kvinnans! Kondomen skyddar dig mot könsjukdomar som om du drabbas kan göra dig steril eller i värsta fall fastnar du i en livslång sjukdom som HIV.

Därför bäste skolminister är det hög tid att lägga om hela tanken med sexualundervisningen. Inte bara bredda den med kärlek och samlevnad utan också börja i rätt ände och det är definitivt inte med fyra sekunders njutning som kan bli ett livslångt ansvar och i värsta fall lika långt lidande för barnet som inte ens bad om att få komma till världen!
Mors!
RamonaVill du koppla av med en bok en stund läsa eller lyssna? Ladda ner deckarna Dyrbar kärlek, Iskall hämnd och Mord i Skärhamn som ljudböcker GRATIS och LAGLIGT på The Pirate Bay.

Böckerna finns att låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här.