Senaste teve-intervjun 2015

måndag 18 oktober 2010

Nahid Persson Sarvestani är fantastisk!

I kväll hade SVT återigen sitt gripande och underbara program "Sommarpratarna", gästerna var förutom dokumentärfilmaren Nahid, poeten Bob Hansson, författaren Birgitta Stenberg, artisten Andreas Johnson och artisten Peter Carlsson.

Jag ska vara ärlig, jag såg Bob Hansson för första gången i år på bokmässan i Göteborg, och undrade vad det var för en man med fett hår och kaninkostym. Jag hade ingen aning om vem han var. Men som det tyvärr ofta blir ser jag en människa och dömer efter det yttre. Sorry Bob! Efter programmet såg jag en annan människa. Bakom det flottiga långa färgade håret och den illasittande kostymen finns en strålande intelligens och ett varmt hjärta.

Om Andreas kan jag bara säga, att det han alltid utstrålat, värme och omtanke förstärktes av hans berättelse. Peter Carlsson hade jag aldrig hört talas om och han var som folk är mest. Trevlig och underhållande. Samma med Birgitta Stenberg.

Nahid Persson Sarvestanis filmer är ovanligt bra dokumentärer. Jag har sett filmerna "Prostitutionen bakom slöjan" och "Drottningen och jag", som handlade om Shahen av Irans fru Farah, som lever ett drottningliv i Paris. (undrar just vem som försörjer henne?) Nahids livshistoria är kolossalt berörande och hon har en styrka inom sig som strålar rakt ut till mig.

Jag skulle gärna se Nahids filmer i repris och då menar jag inte i SVT play! Jag vill se dem i en TV-ruta inte på en dataskärm. Jag är gammalmodig. Och jag menar då också att SVT börjar med Nahids första film från 1994 och därefter en i veckan. Tackar på förhand!

Som sagt programmet Sommarpratarna är ett av mina favoritprogram. Det är underbart att få vara med vid middagsbordet, som en osynlig gäst, och lyssna på gästerna berättelser. Inte en enda gång har det varit tråkigt eller ointressant.

Det är befriande med TV som inte bygger på meningslöst innehåll och sminkade nickedockor, med mer löshår än förstånd. Härligt!

Tack SVT!

Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Terrorister har inget ansikte, inga namn och vill ha uppståndelse.

För fyra år sedan var jag i Paris. Vi firade vårt bröllop och min femtioårsdag. Då var det kravaller ute i förorterna och på kvällen på min födelsedag vi fick se piketbussar med blåljus åka runt i staden.

Det finns otroligt många vackra byggnader som vi vandrade runt till och beskådade, bland annat Triumfbågen. (Bilden är från Wikipedia)

Alla terroristers våta dröm är att få skapa uppståndelse och få oss, som värnar yttrandefrihet och demokrati, att kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter som män, skaka av rädsla. Terrorister vill ta ifrån oss allt detta. De vill att kvinnor ska låsas in, föda barn, bära burkor (kvinnor som inte får barn blir antagligen något för de galna talibanerna att förlusta sig med när helst de behagar) och absolut inte lära sig läsa och skriva.

Hur ska man stoppa terrorister? Det går inte, är det enkla svaret. Även om underättelsetjänster följer i deras spår är det som med knark, det kommer in trots bevakning. Den här gången är det Frankrike som hotas, nästa gång är det kanske Sverige. Hot är vad vi kommer att tvingas lära oss att leva med.

Världen är en svår plats för många, men också det enda paradis jag känner till. Därför måste jag leva som vanligt inte tänka på galna talibaner.

I Sverige har vi också talibaner i miniformat. De kallar sig djurättsaktivister och anser sig ha rätten att skriva om lagen. De hotar människor som lärt sig ett yrke, körsnär, de förföljer dem och krossar deras företag. Polisen i Sverige står och tittar på. Dessa djuraktivister anser sig ha rätten krossa familjer, enbart för att de bedriver laglig verksamhet. Djurrättsaktivisterna skiter i lagen! Vad gör vi med dessa små ligister? Inget, för de lämnar inte heller visitkort efter sig. Att de kommer att åka fast är inte ens på tapeten. De härjar fritt. Och eftersom de konstant kan bryta mot lagen, utan åka fast, varför skulle då "riktiga" terrorister misslyckas med sitt uppsåt?

Fegheten är märkbar bland djurrättsaktivisterna. De hade aldrig kommit på tanken att förstöra knarkhandeln för maffian, där hade de nämligen mött ett motstånd de inte skulle ha klarat av.

Ps. Detta är mitt 800:a inlägg. Ds.

Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON