Senaste teve-intervjun 2015

måndag 9 december 2013

En bokannons i DN och många går i taket. Varför då?

Är inte ordet fritt i Sverige längre? Har vi inte yttrandefrihet? Är det så att det enbart gäller " rätt" yttrandefrihet?

Vad är problemet med den här annonsen egentligen?

Att den berättar om statistisk? Att vissa inte gillar just den statistiken som framhävs?

Kära gaphalsar, har ni inte lärt er ett smack av historien?

Först och främst så MÅSTE vi diskutera ALLT och jag menar verkligen allt.

Det pågår stora förändringar i Europa och alla dessa förändringar är definitivt INTE förbättringar för människor som bor i alla dessa länder. Om INTE politiker och media vill lyssna, debattera och tjäna i folkets tjänst kommer det att sluta i en explosion som INGEN vill se.

En gång i tiden, på 60-talet, kallades den svenska blonda kvinnan för ett sexobjekt, framförallt i Spanien. Svenska kvinnor kunde man lägga omkull, lätt. Vad hände? Jo, många ICKE lättfotade svenska kvinnor drogs in i sörjan av en fördom. Och sen då? Jo, detta diskuterades, debatterade och kritiserades och därmed blev det öppet för var och en. Har vi problem i Sverige idag? JA, det har vi. Vi har inte bostäder till alla som vill bo i en egen lägenhet. Vi har INTE arbete till alla som vill ha ett. Vi har INTE sjukvård som är värd namnet för de skattepengar vi betalar. Vi har INTE de skyddet för gamla och unga som går i skolan bor på ålderdomshem eller vill ta sig en tur på stan. Vi har INTE ett fungerande rättssystem. Vi har INTE en skola som fungerar. Vi har INTE ett personlig assistentsystem som fungerar. Jag kan hålla på i rad efter rad ...

Så vems fel är detta? Ja, det är INTE de asylsökandes fel att inte lagarna eller migrationsverket fungerar. INTE EN ENDA av de som kommit till Sverige de senaste femton åren har haft ETT ENDA DUGG ATT GÖRA MED DE LAGAR SOM STIFTATS.

Och vad gör svensk media då? Ja, de gör allt för att dölja att migrationsverket och flyktingpolitiken har krackelerat. De sprider halvsanningar och ibland rena lögner. De drar rasistkortet så fort någon yppar något negativt om den urusla flyktingpolitiken som förts de senaste 20 åren. Enkelt och praktiskt för medierna för då behöver de inte diskutera, debattera eller ens kritiskt granska vad som hamnar i blaskorna. Låt nån annan ta hand om problemen. Ja, vem nu denne "annan" månde tänkas vara ...

En av alla som kämpar att få till en vettig debatt är Merit Wager och alla de "miggorna" ( människor som arbetar på migrationsverket) som anonymt skriver på hennes blogg. De berättar om vad som händer i Sverige. Merits blogg har över 600 000 svenska läsare varje dag. Och om nån undrar vad jag menar med svenskar är det de som bor i Sverige har en svensk IP-adress och kan läsa svenska. Förutom de 600 000 läsarna har Merit Wager läsare från resten av världen.

Alla problem vi haft i Sverige, som bögskräck, lag mot abort, enbart manliga präster, har vi lyckats att överbrygga. Och hur gjorde vi detta? Ja, inte på det sättet som svensk media tror att vi ska lösa dagens problem, genom att sopa dem under en matta och låtsas som att allt är frid och fröjd. Den mattan är för länge sedan större än Mount Everest och växer varje dag.

Ett stort misstag som görs varje dag av många svenska journalister är att de underskattar människors intelligens. De tror att genom att skriva halvsanningar och lögner kan de luras. Tyvärr kära ni, folk är smartare och har dessutom egna erfarenheter av livet utanför tidningarnas redaktioner som de kan hänvisa till. Så gör er själva en tjänst medans ni fortfarande finns kvar i pappersform ... börja ta diskussionen, börja ta debatterna och gör det utifrån de människor som är berörda av den politik som har förts de sista femton åren. Kalla inte in "experter" som bor på Djurgården eller Solsidan eller Långedrag och andra flotta dyra områden som innerstan i storstäderna. Kalla in folk som bor i de ytterområden som det berör. Då kanske, jag säger kanske för det har gått väldigt långt på sina håll, det kan komma en lösning på problemet som idag växer som en snöboll rullande från Mount Everest ...

Ramona