Senaste teve-intervjun 2015

söndag 1 december 2013

Den fastspända flickan Sveriges Radio P1

Jag har precis lyssnat på en dokumentär i P1 "Den fastspända flickan" som handlade om ett av Kapten Klännings offer.

Det är ett skakande reportage och det som fick mig att skrika rakt ut i köket under tiden som jag tillagade middagen var när jag hörde en man som enligt uppgift är psykiatriker Ola Gefvert.
säga till Nora: ( fingerat namn)

"Om du sköter dig ska du få en kvinnlig terapeut. Du kan inte få vad det som du vill! Du är den dyraste patienten i hela Uppsala!"

Jag kan inte ens på min egen blogg skriva vad jag skrek, men jag blev galen av ilska. Att denne Ola Gefvert överhuvudtaget får en enda krona av Sveriges skattebetalare är en skymf!

Som jag ser det kan vi inte ha den form av vård som är idag. Där privata aktörer styr och ställer med sköra människor och dessutom försöker ta livet av dem, enbart genom att de öppnar sina munnar och kräks ut vad som passar dem. Nora hoppade till slut från 8 meters höjd och lyckades överleva, en krossad handled som aldrig blir helt återställd blev skadan förutom allt som gick sönder i hennes själ. Lyssna på dokumentären! 

Nej, nu måste det bli kraftiga förändringar inom psykiatrin. Vi kan inte ha roulettespel med våra skattepengar. Fortsätter detta kommer den lilla välfärd som finns kvar att suddas ut inom loppet av fem år.
Vilka partipolitiker vågar avskeda sig själva? Ta bort landstingspolitikerna! Återställ vården till medborgarna! Och gör det nu! Snart är det försent!

Ramona.Fransson@telia.com


Ramona