Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 21 oktober 2010

Mord under Tjörn Runt antagen av TPB och jag tackar ödmjukast.

TPB är lika med Tal och Punktskrifts Biblioteket. Därmed är samtliga mina böcker antagna till talböcker, vilket glädjer mig kolossalt.

För synskadade erbjuder talböcker en fantastisk möjlighet och det kostar inte ett öre att låna Daisyböcker på Sveriges bibliotek. Bibliotek är en inrättning som ska värnas. När jag växte upp som barn till en fattig invandrarfamilj var biblioteket en av mina räddningsplankor. Kitty-och Fem böckerna var mina favoriter.

Skillnaden mellan en tal- och ljudbok är att talboken läses in utan skådespelare, utan är just en inläsning av bokens innehåll, medan en ljudbok som till exempel läses in av Katarina Ewerlöf, (mycket populär inläsare) mer blir som ett skådespel med inlevelse.

Snart kommer min första deckare Dyrbar kärlek som ljudbok, inläst av mig. Samtliga böcker kommer att distribueras av Elib, som har gjort ett kanonjobb, och säljas via samtliga nätbokhandlare. När Dyrbar kärlek är ute som ljudbok kommer jag skriva om det och berätta var man kan ladda ner den.

Ramona

Lyx i överflöd och du bidrar! Svenska biståndspengar göder diktatorer. När ska det sluta?

Bilderna är av Mugabes palats, enligt ett mejl jag har fått, och varför skulle jag inte tro på det?

Enligt uppgifter i Expressen i en artikel skriven av journalisten Bengt Nilsson har Zimbabwe, synonymt med Mugabe, sedan 80-talet fått 5,2 miljarder från enbart Sverige. Nu vet vi vart pengarna har tagit vägen. Rakt ner i fickan på diktatorn Mugabe!
Så här lever befolkningen efter att deras ledare fått miljarder i bistånd och Mugabe kvitterar fortfarande ut biståndspengar. Jag undrar vad är det för fel i huvudet på dem som delar ut bistånd? Varför ställer man inte det minsta krav på svenska folkets skattepengar?

Varje år har vi galor i Sverige till förmån för fattiga barn. Varje år tillkommer nya faddrar och mycket tack vare kändispåverkan. Men hur vet jag om jag vore fadder, att pengarna verkligen kommer barnen till godo? Har jag garantier?

Jag hade ett fadderbarn en gång på 70-talet och fick teckningar och foton på en flicka och hennes mor. Ett år efter mitt inträde som fadder läste jag hur pastorn, som startat insamlingen, skuttat iväg med pengarna.

Här tigger en kvinna pengar i Zimbabwe. Varför? Antagligen för att hon är så hungrig och skör att hon inte orkar stå upp. Samtidigt ligger Mugabe i sitt kakelbeklädda flotta bad, tittar på TV och läppjar på champagne, samtidigt som han kan se hur hans förmögenhet växer. Var finns Mugabes konton? I vilken bank och i vilket land? Någon som vet?

Jag vet att jag sällan skänker pengar nu för tiden. Anledningen är mina erfarenheter och stora tvivel på hur pengarna används. Jag har också sett på TV hur en del kändisar besöker "fina" skolor som skapats för barn och av generösa gåvor. Men jag vet också hur Hitler lurade svenska Röda Korset. Han valde ut familjer med barn, klädde dem fint, ställde skålar med frukt på borden och lotsade fram representanter från RK, som tyckte att: Oj, så fint fångarna har det! När RK lämnat lägret försvann frukt och allt det andra i ett huj!

Kalla mig cynisk realist, men jag är innerligt trött på att se hur diktatorerna lever i lyx och överflöd, samtidigt som befolkningen plågas ihjäl. Till sådana länder skall all form av bistånd strypas. Ett fattigt och ilsket folk kanske har större chans att störta en diktator, än ett förtryckt folk som ser att diktatorn är inbjuden till FN, och andra "tjusiga" västländers ledare och därmed visas en respekt som han långt ifrån förtjänar.

Lars Ohly har också skuld i detta. Men förklarar han någonsin sitt agerande? Nej då! Ingen kräver det av honom. Jo, förresten jag gör det! Gör du?

Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON