Senaste teve-intervjun 2015

söndag 13 mars 2011

Den enes död, den andres bröd! Är inte kul att höra, men så ser världen ut!

Japan är i krisläge. Hus, bilar har smulats sönder. Tiotusentals människor är försvunna, troligen döda. Det är fruktansvärt! Men i morgon är det en annan dag, som Christer Björkman sjöng en gång.

Det är sant, i morgon är en annan dag. I morgon sitter hungriga nervösa aktiemäklare och ska sälja eller köpa. Det handlar kanske om din och min pension om tjugo, trettio eller fyrtio år. Pengar som vi ska ha att leva för. Deras dag blir svettig.

Kärnkraftsmotståndarna jublar, men väldigt tyst såklart, nu visar det sig att vid jordbävning och medföljande tsunami klaras inte säkerheten. Nej, men vem är säker på vår jord? Jag kan kliva ut i gatan, gå på grön gubbe och från ingenstans kommer en bil, bakom ratten sitter ett fyllo och med gasen i botten blir jag en pannkaka, grön gubbe till trots!

El behövs, inte bara till dammsugaren, spisen och frysen, utan till fabriker som tillverkar papper, stål, betong eller var som helst där det finns materialbehov. Vi kan inte klä hela jorden med fula, väsnande vindkraftverk, hur bra de än kan verka vara. Ställ dig bredvid ett vindkraftverk så förstår du att du inte vill bo i närheten. Vattenkraft, mycket bra. Men alla vill inte att älvarna ska byggas ut. Kvarstår: Glöm dammsugarna, elen och förbered dig på att inhandla häst och vagn. Vem har bråttom?

Japan kommer att återkalla sina utlåningar världen över, de kommer att behöva massor av stål, betong, och el, men varifrån? Tja, Sverige har malm, andra länder har annat att sälja. Som sagt, den enes död är den andres bröd. Tufft? Ja, det är tufft, men livet är så ini helvete tufft för vissa. Andra glider bara runt på räkmackor. Rättvist? Nej, men livet är inte rättvist! Det är förjävligt. Ja visst är det!

Ramona
"Grattis, du ska bli pappa" är ute nu! ! Adlibris    Bokus

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook