Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 5 januari 2012

Anna Wahlgrens dotter Felicia är förbannad!

Anna Wahlgren är nog känd för de flesta som mamman med alla barnen, boken "Barnaboken, utg.1983" och att hon satte sprätt på arvet efter sin pappa med farlig fart...

Nu kommer dottern Felicia, 44 år, och ger sin syn på sin egen barndom. Är detta fel? Tja, mamman lever fortfarande och då kan det bli vilda diskussioner i pressen. Men det är bra för försäljningssiffrorna. Boken heter "Felicia försvann" förlaget är Weyler förlag, som fick på pälsen av Heberlein. Titeln på boken är också en strof av en låt komponerad av Cornelis Wreeswijk. Fantastisk bra låt, undrar om boken är lika bra.
Skavlan har fått första intervjun med Felicia. Bra jobbat Weyler!

Anna Wahlgren har gjort sig ett namn på barnuppfostran och att delta i debatter om sådana. Och erfarenhet av barn har hon, nio men tyvärr avled ett av barnen.

Är det rätt eller fel att skriva den här boken? Det är nog vad diskussionerna kommer att handla om. De yngre systrarna, mellan 33 och 30 år, håller inte med storasyrran. Men så brukar det vara. Alla upplever sin barndom på sitt sätt. Och när Felicia var tio år var hennes systrar knappt födda. Jag tror i alla fall att den här boken var nödvändig att skriva för Felicia. Precis som Pehr Gyllenhammars dotters bok "Sprickan i kristallen" som också debatterades och så småningom blev filmatiserad.

Ibland är det som om vanliga hederliga människor, alltså icke kändisar, på fullt allvar tror på "kändistidningarnas skvallersidor" Att det permanentas en slags tomtebolycka i alla dessa kändisars familjer. Att de är sååååå lyckliga. Att de som kallas in i olika debattprogram med epitetet: Expert på visitkortet, alltid har ett bra och rätt svar. Inget kunde vara mera fel! Vi är, oavsett kändisstatus, helt vanliga människor, vi har diarréer, vi fiser och rapar på fel ställen. Ser för det mesta ut som någon katten släpat in under ett ösregn och undrar vad det är!

Skulle då Anna Wahlgren vara expert på barnuppfostran? Nej det har jag då aldrig trott på. Har hon varit en bra mamma? Säkert! Men Anna Wahlgren har garanterat varit lika villrådig och gjort samma misstag som alla mammor världen över! Med Felicias (Feldt) bok kanske det kan bli ett slut på att kalla in dessa "experter" i tid och otid. Börja prata sunt förnuft istället! Varje barn är en individ! Se också barnet som det viktigaste i familjen. Barnet valde inte föräldrar. Barnet bad inte ens om att bli fött! Barnet är inte föräldrars egendom och framförallt inte en möbel, som man flyttar runt bara för att man som vuxen drabbas av kärlekens gong-gong!


Ramona


Förlaget har sänkt priset på samtliga Mp3 böcker!
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


Adlibris: Ändhållplats Sverige


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel