Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 10 juli 2012

Omfamna mångkultur med intelligens inte enfald!

Det har blivit ett väldans tjat om att Malmö får äran att arrangera nästa års Eurovision Song Contest och inte Stockholm.

Stockholmarna känner sig snuvade, eftersom de nästan var säkra på, att den nya arenan Friends i Solna var given med plats för 65 000 personer.

Och enligt vissa källor var det redan bestämt av SVT:s vd Eva Hamilton, att 2013 års ESC skulle läggas där. Så vad hände?
Ja, säg det? Men här är några av förklaringarna från olika källor.

1. Malmö är en mångkulturell stad.
2. Malmö har en mycket bra infrastruktur.
3 .Malmös arena har en intimitet som känns bra och då blir det inte så dyrt.

Om vi benar upp svar nummer 1:
Mångkultur finns i alla storstäder och i Malmö har den snart totalhavererat, medan det i Solna fungerar alldeles förträffligt. Enligt Skånskan 2010 är Malmö Sveriges mest segregerade stad.

Svar nummer 2: Infrastruktur? Tja, vägar har väl alla städer. Hur det står till med hotellrum är en annan fråga, men danskarna är glada över beslutet.

Svar nummer 3: Om det handlar om intimitet kunde man arrangerat ESC på en pub i Göteborg. Men naturligtvis handlar det här som allt annat också om pengar. En liten arena små kostnader... och SVT måste spara. De har precis lika ont om pengar, som alla andra statliga och kommunala inrättningar.

Vart alla våra miljarder tar vägen, som varje år dras in till statskassan, är det ingen som vill berätta, i alla fall inte än...


Och vad jag menar med min rubrik " Omfamna mångkultur med intelligens och inte enfald" är att den svenska bestämmande eliten inom media och politik, gör just felet att omfamna mångkulturen med enfald och på det sättet tror de att resten av Sveriges befolkning ska tycka som dem. Men vi andra är intelligenta och vet exakt vad som behövs för att mångkultur ska fungera och det stavas:


ARBETE, ARBETE, ARBETE, ARBETE, ARBETE, ARBETE, ARBETE, ARBETE!


Och eftersom det inte kan skapas arbete i den mängd som behövs kommer inte integrationen fungera. Människor behöver känna hopp, känna att de betyder något, att de gör en insats i samhället de bor i. Tar man ifrån människor detta skapas hat, ilska och kaos. 


Personligen tycker jag att det är jättekul att Malmö får arrangera ESC, men jag har inte skrattat så mycket på länge, som när jag hörde alla korkade förklaringar! Säg sanningen, åtminstone en enda gång!


Ramona