Senaste teve-intervjun 2015

måndag 28 november 2016

Göteborg skräpigast i Sverige? Ja, så tycker jag att det känns!

Bilderna är från en pytteliten del av Marklandsgatan och det ser inte ett dugg bättre ut var du än går. Vad jag inte fattar är att med så stor eller säg gigantisk arbetslöshet bland nyanlända utan utbildning och med inga eller knappa kunskaper i svenska, vore det här väl ett utmärkt tillfälle att få alla dessa i arbete bums! De kan gå bredvid någon som kan svenska och vet hur man använder städredskapen.

Det sägs att fimpar är det största problemet. Det tycker inte jag. Jag ser Coffe-to-go muggar. Vinpavor, mjölktetror, godispapper, Mc Donalds skräp, dammsugare ... Ja, det finns nästan ingen hejd på vad folk kastar ifrån sig på gator i buskar. Och inte minst tomma cigarettpaket och snusdosor. Fullständigt bedrövligt beteende!

Här en artikel från Göteborgs Posten daterad den 25 november 2016 om att Majorna är skitigaste stadsdelen, men jag håller inte alls med om det. Det är lika bedrövligt överallt!

Min fastighetsvärd Amlöv, städar runt vårt hus, och jag också! Hehehehe ... När vår lilla gumsepumsa levde, alltså Lina vår schäfertik, plockade jag skräp varje dag på våra rundor. Så till den milda grad att maken gav mig smeknamnet Renova ... Men jag orkar inte längre ... eftersom min kropp är allt annat än frisk.

Men det finns ju tusentals unga friska nyanlända som också ska leva, och de får då bidrag och sitter kanske i en skolbänk i några timmar, men se till att få ut dem på stan överallt. På det sättet lär de känna Göteborg och samtidigt kommer folk att hurra och vara glada när vi ser att det blir fint för oss alla!

I en liten stad i Spanien, Moraira, går det folk hela tiden och städar, och med sig har de en liten vagn på hjul. Den staden har fått utmärkelsen Spaniens renaste stad. Göteborg ska ha utmärkelsen Sveriges skitigaste stad!
Här är det skräp strax efter gångtunneln från Skäpplandsgatan ut till Marklandsgatan. Alltid lika mycket skit! Och är det så att det finns hyresvärdar som inte tar sitt uppdrag att hålla rent på allvar. Städa och skicka fakturan, så fattar de nog väldigt kvickt!

Ramona