Senaste teve-intervjun 2015

måndag 15 februari 2021

Veckan som gått! Nummer 6 2021

 

Hej! En ny vecka och här är "Veckan som gått!" Första fotot är från det nya shopping centret, Mogan Mall, där allt alltid är öppet. Mycket flott och även modernt och vackert.
Här blev jag väldigt förtjust i de vita petuniorna.

 

Sedan fortsätter jag på bytet av altandörren från det lilla sovrummet till det stora och nu är det målningen kvar. Och den ska bli av i dag eller i morgon tisdag. En liten nätt trappa blev också gjord.

Här en bild där man ser hela dörren. Vi är helnöjda om jag säger så!

Här ser du dörren från utsidan och i och med taket över altanen kan, vi nu vid de få tillfällen det regnar, kliva ut direkt ut på altanen utan att bli blöta. Men det är inte bara därför vi bytte plats. Utan för att det är mysigare så här. 
Och här är fönstret i det lilla rummet. Det blev väldigt bra.
Man ser också de nya klinkerplattorna på golvet.
Och här fönstret från utsidan.
Nu är vi på Europa Center och tittar ner på boule-banan. Men tyvärr måste jag säga att det blev en smärre chock när vi såg hur tomt det var. Kändes öde. 2018 var det ett myller av folk och allt var öppet. Men nu ...
Lustigt nog var den puben/restaurangen vi besökte den gången öppen. Barbacoa där vi åt en omelett och något att dricka till. Väldigt trevlig personal. Och utsikten är fantastisk från den puben.
Här står Thommy och tittar ut över den första delen av som du möter när du går nerför trappan till Europa Center.
Här ett foto från Barbacoa. Inte många gäster, men sedan kom ett gäng som spelat boule.
När vi stod och väntade på vid taxi-stationen fick jag syn på de här baren, och den var öppen.
Tja, fotot säger sig självt!
Jag passade på att fotografera två av hotellen vid taxistationen och det var tyvärr helt tomt. Även om poolen sköttes om.
Detta hotellet var nästintill tomt. Det var ett rum som var upptaget.
Oerhört trist att se alla dessa tomma solstolar. 
Ord överflödiga. Det behövs turister i mas!
Här låg Svenska Baren som drevs av Fredrik och tyvärr på grund av den jävla pandemin har Fredrik tvingats magasinera all utrustning och vi är många som vill se Fredrik tillbaka bakom bardisken. Hoppas!
Här den vackra och stora minigolfbanan, som också var öde.
Ytterligare ett foto av minigolfbanan.

Fotot taget mittemot puben Barbacoa och eftersom vi är på nivå 3 i kategorierna där 4 är sämst, står askfaten utanför restaurangerna/pubarna.
Ja, jag vet ... öde ... och vi var på Europa Center vid 13.00-tiden.
Trappan ner mot Svenska Baren.
De enda människor vi såg därnere var en grupp migranter. 
Ja, tyvärr ... öde ...


Utsikten från Barbacoa som är oändligt vacker.
Saknas: Gäster!

Här taget från de första trappstegen på väg ner till Europa Center.
Nu är tillbaka i Mogan Mall och fikade på Regina. Modernt med QR-kod som jag fotograferade och därmed fick jag menyer på alla möjliga språk även svenska. Och nedan kommer ...
menyn som var översatt till svenska på ett minst sagt lustigt sätt. Vad sägs om en: Krispig misshandlad kyckling ... jag skrattade hejdlöst. 
Från caféet Regina ligger det nya Spar tvärs över gatan. 
Första gången jag fått ett vackert konstverk i kaffet och det var på cafè Regina. Smakade väldigt gott också!
Här på bordet stod QR-koden som jag fotograferade av.
Ett foto på en ur personalen, som också var väldigt serviceinriktade.
Här uppe på kullen i Mogan Mall har de samlat väldigt många restauranger som alla är öppna. Vi tog take away från Thai-restaurangen, men blev inte imponerade. Men vi kommer ge dem en chans till såklart.  
Fontänen är väldigt vacker men vackrast är den på kvällstid. 
Den välkomnande rulltrappan till Mogan Mall och hiss finns också såklart.
Höll på att glömma en fråga jag fick i förra veckan om hotell Babalu. Men här är hotellet som ligger i början av backen upp till Europa Center.
Och ja, det var öppet, men även här saknas massor av turister. Så boka resan och kom hit vetja!I torsdags var det ett möte gällande restriktionerna. Det myndigheterna är rädda för är att helgen, som nu är passé, där man under normala omständigheter har stora festivaler och också nu den 16 februari firar Mardi Gras ska urarta genom att folk bjuder in till privata fester, trots att det är olagligt. Spanjorerna är kolossalt traditionsbundna och älskar sina festivaler så det finns fog för att hålla kvar nivå 3 fram till i slutet av den här veckan.


I Maspalomas hoppas arrangörerna att deras Pride festival ska kunna hållas i maj månad i år. Och än så länge vad gäller vaccinationerna håller de tidtabellen, vilket gör att de flesta kanarier kommer vara vaccinerade i tid.  

Det har tyvärr också uppstått mycket bråk och sönderslagna hotellrum i migranternas spår. Polisen har iklätt sig utrustning som är likt insatsstyrkan i Sverige. Det beror på att poliser blivit skadade av stenar och annat som de fått kastat på sig. Grannar till hotellet känner sig otrygga på grund av bråken. Hotell Puerto Bello ser vi från vår altan och ja, det har varit polisbilar i skytteltrafik som varit ända upp till sju stycken. 

Problemet är också de som är minderåriga migranter. De är många och det finns inga lagar i Spanien som säger hur dessa ska tas om hand. Problemet är också att fastställa hur gamla de är.

Kanarierna genomförde också demonstrationer i slutet av januari mot den illegala migrationen och mot regeringen i Madrid som de tycker agerar på tok för långsamt.   


Den marockanska polisen lyckades också med att ta fast en människosmugglarliga som var väl utrustade.

Tack för besöket och glöm inte kommentera om du vill det. Går utmärkt att vara anonym.

Nästa "Veckan som gått!" hoppas jag ska handla om Puerto de Mogan, en alldeles förtjusande del av kommunen Mogan.

Ha det gott och jag önskar alla en bra start på den nya veckan nummer 7.

Ramona