Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 28 april 2009

Tim är 12 år har cancer och kämpar för sitt liv.

Tim är bara tolv år, har cancer och kämpar för sitt liv. Gå in på familjens hemsida och ge din tanke, uppmuntran och säg hej!

Länken till Tims hemsida

Tveka inte, gå till hemsidan nu!

Svenska Spel cementerar våldsbilden av fotboll i sin nya reklamfilmSvenska Spel har lancerat en ny reklamfilm, vilken i ordningen vet jag inte. De satsar miljoner på reklam för att du och jag spela lagom.

Svenska Spels senaste reklamfilm är för Oddset.Alla världsdelar är med under filmen. Vi börjar i Sverige med två bilmekaniker som munhuggs samtidigt som de lagar en bil. Joggaren i New York som i första frekvensen hamnar i dispyt med en taxichaufför, nästa sekund är vi på ett tak i Italien, två kvinnor tjafsar med varann om vilket fotbollslag som kan göra flest mål, samtidigt som de hänger tvätt. Därefter är vi i de bakre regionerna i ett kök någonstans i Asien, där två kockar sjäbblar med varandra.


Nästa sekund vi kommer tillbaka till New York bråkar joggaren och taxichauffören öppet, kvinnorna på taket i Italien har börjat puckla på varann och en av kockarna häller mat på sin kollega. Det var fler öppna bråk mellan andra vuxna personer under reklamfilmen och kontentan av reklamfilmens budskap blev att dessa människor är så galna i sitt spelande att de gärna går över den verbala gränsen.


Svenska Spel snackar om att de tar ansvar. Var då någonstans? Inte ens i en sketen reklamfilm som säkerligen kostar miljoner orkar de ta sitt ansvar. Vilken jävla dåre är det som köper in reklamen? Ge henne eller honom sparken! Det enda denna reklamfilm visar är att spelande på sport gör folk så förbannade att de börjar slåss! Tjusigt!


Svenska spel borde satsa en lika stor del av sina (spelarnas) pengar, som idag går till reklam, på att hjälpa människor som är spelberoende. Varje gång jag går in på Svenska Spels hemsida undrar jag hur många nya spel som startats sedan sist jag var där och titta. Det fullkomligt vimlar av olika sätt att bli av med sina pengar.I min senaste deckare Lyckohjulet tar jag upp spelmissbruket och vad det kan leda till. Bland mycket annat i boken berättas om, att vem som helst oavsett bakgrund kan bli frälst av speldjävulen och fastna i kriminalitet, och med detta följer hot mot familjen som slutligen leder till brutala mord.Alla som har varit bekant eller har haft en spelmissbrukare i sin absoluta närhet vet vad jag talar om. Det är inte "spela lagom" som gäller för dessa människor, de spelar praktiskt taget ihjäl sina familjemedlemmar och kanske i slutändan också också sig själva!
Är du intresserad av att läsa min senaste deckare Lyckohjulet inbunden, eller kanske börja läsa från den första deckaren, Dyrbar kärlek, som nu tillsammans med mina andra deckare finns i pocket? Gör ett besök hos din bokhandlare oavsett var i Sverige du bor, de finns över allt, eller besök din näthandlare, priset ligger från 39:-Adlibris

Akademibokhandeln

Bokus

Bokia.se

CDON

Kulturbutiken

Ta hand om varandra!