Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 11 mars 2010

Profeten Muhammed ser ut så här.

Detta är muslimernas bild av sin profet Muhammed.

Okej, då undrar jag följande:

Hur vet troende muslimer att Muhammed ser ut som på de nid-bilder som har publicerats?

Det är en gåta för mig hur man som troende muslim,  å ena sidan kan säga att profeten Muhammed ALDRIG avbildas, men å andra sidan bli kränkt över tecknade bilder på profeten Muhammed, när ingen vet hur han ser ut.

Inom judendomen kallas Gud adonaj, vilket är *Adonaj: Är det hebreiska ordet (Herre), vilket också är det ord som i judisk tradition ersätter JHVH vid recitation av bibeltexter. Ingen vet heller hur denne Gud ser ut.

Inom kristendomen och katolicismen finns det också en Gud som är osynlig, däremot tror man på att Jesus är Guds son, och han är avbildad på korset och på mängder av tavlor. Utställningen Ecce Homo av Elisabeth Ohlson Wallin, upprörde många kristna, men vad jag vet blev och är inte konstnären mordhotad.

Vad det gäller islamiska länders inhemska tidningar översvämmas de av nid-bilder av judar, utan att israeler, som jag känner till, mordhotar dessa personer. Rätta mig gärna om jag har fel.

Därför undrar jag än en gång, hur kan man bli upprörd och kränkt när profeten Muhammed avbildas, när ingen vet hur han ser ut?

Personligen tycker jag att det är barnsligt och löjligt att skissa, teckna, måla eller på annat sätt avbilda religiösa symboler på ett kränkande sätt och hävda yttrandefrihet. Däremot om man gör tv-serier eller filmer som på komiskt sätt framställer präster,pastorer, imamer, rabbiner eller andra religiösa ledare som lever eller är avlidna tycker jag är helt okej. I Sverige lever vi i ett sekulariserat samhälle och det ska vi fortsätta med, vilket gör att det viktigaste av allt, är att förbjuda religiösa friskolor. Annars kan vi lika gärna ha politiska friskolor, friskolor för rödhåriga, eller vad nu någon önskar ha.

Ramona

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Topp-recension av När mardrömmen blev sann, Glenn Forrestgate

Ännu en topp-recension av När mardrömmen blev sann, Glenn Forrestgate.

Den här gången av StenungsPosten/Lysekils Posten, journalist Margareta Andersson.


Du kan förbeställa boken och den släpps 30 mars, samma dag som Glenn är med i TV4 hos Malous Efter tio.

Hälsar
Ramona