Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 1 januari 2015

Välkommen 2015! Tack och adjö till 2014

Ja, så har vi skålat in det nya året 2015. Än är det tomt på innehåll men nya lagar har kommit till dock inte en om att förbjuda sms-lån, vilket borde ha gjorts för flera år sedan.

Dessa lån förstör framförallt unga människors liv ... ibland för alltid.

Nåja, man kan inte vänta sig vett, sans och balans från lagvrängarna som styrs av politiker.

Vad hände i Sverige under året som gått? En vansinnig massa! Men det tänker jag inte ta upp här i min blogg. Det finns så många andra bloggar som redan gjort det mycket bättre än jag kan göra.

Vad hände under det gångna året i mitt liv? En hel del. Vår älskade schäfertik Lina fick livmoderinflammation och opererades på sin åttonde födelsedag den 6 februari.

Som tur var gick allt bra och hon är pigg och nyter än idag. Det som däremot inte var så bra med hormonförändringen i hennes kropp är att pälsen förändrades.

Nu är den väldigt kraftig och blir lätt tovig trots ett evigt borstande. I stället får vi klippa bort tovorna. Dessutom har en konstig lukt satt sig i hennes hud.

Men hon lever och vi har förhoppning om att Lina kan bli i alla fall bortåt tio, elva år om vi har tur.

Vår sommar tillbringade vi i Sverige som vi gjort de senaste 25 åren och är väldigt nöjda med det. Allt är som vackrast på vår och sommar, vilket jag inte vill missa.

Vi deltog naturligtvis i årets Bok & Biblioteksmässa och det var åttonde året i rad. Även det här året är vi med om vi håller oss upprätt vill säga. Både jag och maken har en mängd krämpor. Vissa har jag dragits med i snart nitton år men vissa har också tillkommit som gjort det sämre för mig. Men som man brukar säga: Det hjälper inte att gnälla!

Vi har också deltagit i en TV-serie som spelats in av Strix, men den vi inte kan berätta något om ännu, utom att det var bland det roligaste vi gjort.

Vi åkte också på den första utlandsresan sedan 2006, då vi gifte oss, men den här gången var det till större delen en researchresa för min deckare som är tänkt att komma ut 2016 med arbetstiteln " Dödlig avundsjuka".  Den gick till Kreta och till staden Kolimbari. En pittoresk fiskeby med cirka 1000 fasta invånare. En av mina gestalter i boken ska vara född och uppväxt i Kolimbari.

Sist men inte minst blev jag för första gången någonsin i mitt nu nioåriga författarskap nominerad, men inte ensam. Det är deckaren "Korsfäst på Klädesholmen" som är inläst av Reine Brynolfsson som är nominerad tillsammans med 27 andra ljudböcker och arrangören är Storytel, ett företag som gjort ljudboken enormt populär och lättillgänglig genom att du blir medlem och då kan låna obegränsat av de mest populära ljudböckerna i alla genrer.

Meningen är att från de 27 nominerade ska de fem som fått flest röster sedan avlyssnas av en noga utvald jury och den 2 mars blir det en glittrande gala i Stockholm där en vinnare utses. Det är ytterligare två kategorier som är med och det är barnböcker och faktaböcker.

De fem nominerade ur varje kategori ska presenteras på den här sidan och ja ... det är fruktansvärt nervöst. Just nu är jag redan en vinnare eftersom jag och Reine är en av de 27 nominerade.
Och självklart vill jag vara bland de fem som går vidare. Att säga något annat vore lögn!

Så har året sett ut och allt är en kamp om att få det så bra som möjligt i sitt liv. Att försöka se positivt på tillvaron. Att se möjligheterna! Ibland lyckas det och ibland inte.


Med den här lilla berättelsen om året som gått önskar jag alla ett Gott nytt 2015!
Du vet ju hur man brukar säga: En påse är tom om du inte fyller den med något.
Så börja fylla den nu!


Ps. Och i år 2015 i maj kommer den verklighetsbaserade deckaren "Gift med djävulen". Ds.

Ramona