Senaste teve-intervjun 2015

måndag 16 december 2013

Peter Rätz med familj har betalat ett skyhögt pris för sin insats och han är inte ensam

På bilden: Den bästa sidan av Hells Angels? Tja, det beror på vem du frågar. Men att HA inte lever efter samma villkor och lagar vet nog de flesta. Vi som håller oss inom lagens ramar vet detta.

Filmerna "Johan Falk" av regissör och manusförfattare Anders Nilsson ( min favorit alla kategorier)  och manusförfattare Joakim Hansson är baserade på Peter Rätz liv som startade med att han blev informatör och därefter gick steget längre, att bli infiltratör.

I filmen Kodnamn Lisa visas i mitt tycke en jävligt bra verklighetsbild av hur det ser ut i vårt land och även andra västeuropeiska länder där "gängen" frodas och göds av demokratin. I Nordkorea hade inte HA haft en suck!

Bilden är från Johan Falk filmen Kodnamn Lisa, och det är Joel Kinnaman som sitter till vänster om den riktige Frank Wagner.

Just nu läser jag Roberto Savianos "Zero zero zero", översättare Barbro Andersson.

Roberto lever också under hot mot sitt liv. Maffian med namnet `Ndrangheta får Cosa Nostra att framstå som korgossar. Jag kommer att skriva en recension om boken, vilket kommer bli väldigt svårt med tanke på hur ofattbart välfylld den är med både namn och information om det vita guldet ( läs skiten) kokainet. Så länge det finns en omättlig efterfrågan på det vita pulvret kommer också bossarna inom `Ndrangheta vältra sig i guld så också HA och alla andra som distribuerar varan runt om i världen. Vi pratar om så många miljarder dollar att Sveriges årliga BNP är som en kollekt en söndag i kyrkan.

Peter Rätz, Roberto Saviano, Lydia Cacho och många många fler gör det otroliga. De avslöjar en svart och skitig värld som många vet finns. Men få vill höra talas om den och politikerna är chanslösa mot den grymma världssidan. Det vet dom om och det vet också maffian. Men alla låtsas som att det går att förändra världens syn på droger, trafficking, sex -och slavhandel. Men det finns de som vet att det inte går och fortsätter sitt leverne. Det enda positiva med alla dessa gangsters är att det är få av dem som uppnår pensionsåldern ...

Ramona