Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 16 juni 2009

Hitlers kompis/ar i Sverige, vilka var de?Bilden till vänster är från Auschwitz i maj 1945 och jag har tagit den från Wikipedia.

Efter att min biologiska pappa dog 1979 (jag var 23) visste jag inte mycket om andra världskriget. Under min skolgång hade vi också ämnet "Historia" och det var rena skämtet.

Anledningen till mitt intresse var min barndom. Min pappa var jude och kom hit på falska papper. Min mamma var tyska och kom till Sverige med hjälp av sin pappa, gangsterkungen i Berlin, och i Borås mötte mina föräldrar varandra och jag föddes 1956.

Jag skriver på en bok som har titeln "Ändhållplats Sverige" och den beskriver mina upplevelser i famljen och släkten.

Jag har läst mängder av litteratur i ämnet. Bland annat Jerzy Einhorns berikande bok "Utvald att leva". I hans bok fick jag en del svar och vi hade också kontakt via telefon där Jerzy förklarade problemet med att inte orka prata om det. Jerzy Einhorn och hans fru pratade inte heller med sina vuxna barn utan först när barnbarnen kom förstod Jerzy vikten av att berätta.

Nu har det kommit en DVD serie med gammelmedias försorg, den heter "The world at war" jag har redan fått den första gratis ihop med tidningen, de andra kostar 59:- och jag ska köpa varenda en. Varför ältar jag egentligen i detta? Kanske är svaret att jag vill veta hur det kommer sig att Sverige som enda land klarade sig undan Hitlers bomber. Norge som inte ens hade en militär som också var neutralt invaderades av Hitler men Sverige klarade sig.

Vilka var egentligen Hitlers kompis eller kompisar i Sverige?


I mina deckare råder det inte världskrig men däremot samhällskrig. De finns i pocket och inbundna. ( En del är tilfälligt slut dock) På biblioteken kan du som är synskadad låna dem som talböcker. De flesta bibliotek i Sverige har mina böcker.

Bokhandlare och näthandlare har dem också.

Ha en bra vanlig tisdag!
Ramona