Senaste teve-intervjun 2015

lördag 8 augusti 2015

Rätten till "FRI ABORT" är inte förhandlingsbar! Bara så du vet!

Av någon märklig anledning är det oftast män som vill försämra rätten till fri abort, inte kvinnor. Och det är inte ovanligt att dessa män är hemmahörande i någon av världsreligionerna.

Tyvärr har det nu också kommit en app, där kvinnor påstås kunna  slippa preventivmedel och använda sig av "säkra perioder". Helt förkastligt!

Att använda sig av säkra perioder är lika säkert som att få sju rätt på Lotto! Spermier lever i minst fem dygn och är det friska spermier tar de sig enkelt och glatt in i livmodern, där de sedan kan ligga och vänta i lugn och ro på att ett ägg kommer rullande och blir befruktat. Så glöm den appen! Fullständigt galet! P-piller eller spiral är inte heller bra för kroppen i längden, så är det bara. Så vad återstår? Jo, det bästa och säkraste preventivmedlet som finns, nämligen kudonger, alltså kondomer. Är du en sexuellt aktiv kvinna? Se då till att ALLTID ha ett paket kondomer med dig. Män kommer ofta med ursäkter som, att pippa med kondom är som att äta kola med papper på! Skit i det! På med kondomen! Den skyddar inte bara mot oönskade graviditeter, utan också mot HIV, gonorré, klamydia och numera den äckliga könssjukdomen syfilis, som åter gjort comeback efter att ha varit borta i många år.  

Nu tillbaka till aborträtten och den är kvinnans och ingen annans. Här kan du läsa om hur det går till med aborter och vad som gäller i Sverige. I alla tider har män på ett eller annat sätt styrt över kvinnors sexualitet och visst är det väl trevligt att ha makt, men när makten missbrukas, vilket händer alltför ofta, är det nästan alltid kvinnorna som drabbas.

På det katolska Irland, under 1960-talet, var det inte ovanligt att ogifta flickor som blivit förförda och gravida eller våldtagna och gravida placerades hos nunnor i olika kloster, där de tvingades föda barnet, och sedan kom ett rikt gift par och adopterade det. Under tiden som de unga gravida kvinnorna vistades på klostret satt de inte och virkade/stickade kläder, drack te och hade det allmänt trevligt, utan de fick slava på ordentligt med att tvätta, städa och utföra göromål som nunnorna i vissa fall också kunde tjäna pengar på. När barnet var bortadopterat kastades kvinnan ut från klostret och hade hon tur blev hon åter upptagen i hemmet, men i de flesta fall ansågs hon vara en slampa, även om hon blivit våldtagen, och därmed klara sig bäst hon kunde. Det slutade ofta med att hon blev prostituerad eller blev utnyttjad av andra män och använd som dörrmatta.


Många hävdar, enligt religionens sätt att se saken, att ett embryo är en människa. Bull shit! Ett embryo är just vad det säger: Embryo! Och kan inte andas eller leva utanför livmodern. Den tidigaste tidpunkten ett foster kan överleva med maskinell hjälp är när fostret är 25 veckor och inte ens med all teknisk hjälp är det en garanti att fostret överlever. Ett fullgånget barn är 42 veckor gammalt.

Nu till kondomerna! Självklart borde kondomer vara gratis för alla mellan 15-18 år! Lika självklart som att skolan är gratis! På Apotek kan dessa beställas online, men för 30 stycken är det en kostnad på 129:- och det är mycket pengar för den som inga har. Och särskilt utsatta ungdomar har oftast ett stort problem bland många andra problem, och det är att de har ont om pengar.

Religioner kanske kan vara bra för vissa människor, även om jag inte hittat det och inte heller sökt efter något annat än att vara en medmänniska, men samtidigt är det alltid religionerna som vill kontrollera kvinnans sexualitet intill absurdum.

Kvinnor måste också våga ställa krav och sätta ner fötterna högt och ljudligt när det kommer till diskussioner om deras kroppar. Det går inte an att bara sitta mjäka med eller vara tyst. Skrik i falsett och visa att våra kroppar är våra och ägs av ingen annan än oss!

Så till alla som vill försämra "rätten till fri abort" har jag ett viktigt meddelande:

HÅLL ERA SKITIGA TASSAR BORTA FRÅN DEN RÄTTIGHETEN! 


Ramona