Senaste teve-intervjun 2015

måndag 29 mars 2010

Kvinno & mansjouren, vore en mycket bra jämställd idé!

Glenn Forrestgate var med i P4 Extra idag om du vill lyssna kan du gör det här.                             
Glenn säger bland annat att det borde inte bara heta kvinnojouren utan också mansjouren och han har helt rätt. Hur ska vi kvinnor förstå att det finns kvinnor som misshandlar sina män? Vill vi förstå? Jag vill! Min bakgrund är att vi i min familj blev misshandlade av min biologiska pappa. Både fysiskt och psykiskt. För mig har det alltid varit glasklart att det bara är männen som slår, misshandlar psykiskt och ljuger om allvarliga saker. Nu vet jag bättre! Monica Antonssons bok, Mia sanningen om Gömda, öppnade mina ögon.

Helt plötsligt insåg jag att det inte bara är män som är sjuka i huvudet, inte bara män som slår, inte bara män som begår allvarliga brott mot sina barn, inte bara män som ljuger. Kvinnor gör likadant. Men det var svårt för mig i början, det tog tid.

I morgon kommer Glenn Forrestgate att sitta hos Malou i Efter Tio, ta chansen, lyssna och fundera. Det kanske är detta som är klivet till vad vi alla vill ha: JÄMLIKHET på lika villkor!
Här kan du läsa mer om Glenns bok Mardrömmen som blev sann,

Ramona Fransson
anomaR Förlag


Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se
Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina böcker:AdLibris

Bokia

Bokus

CDON

Hat och terror går hand i hand.

Politiker pratar om alla problem som FN ska lösa och vi andra förstår mer. FN:s första land på listan är Afghanistan och det sista landet i raden är Zimbabwe 

Vad behöver människan? Utbildning, utbildning och utbildning.

Att kunna läsa och skriva borde tillhöra en av de mänskliga rättigheterna, och det kanske det gör i FN:s pappershögar av fina ord, men i verkligheten ser allt annorlunda ut.

För mig är FN ett krokodil med löständer i plast. Mer som ett monument över misslyckanden efter misslyckanden. Kostar fläsk och serverar oss sönderkokt halm.

Hatet föder och göder vansinniga handlingar, precis som det i Moskva nu på morgonen. Självmordsbombare, två kvinnor påstås har tagit livet av 34 människor och skadat många. Varför? Vad hade de 34 som dog gjort för fel? Dådet är troligen riktat mot Rysslands politiska ledning, men det är inte dom som drabbats och kommer inte heller att drabbas. Detta är inte den sista terrorattacken mot oskyldiga medborgare i ett land och kan det förhindras? Nej, inte som jag ser det.

Det räckte ju att läsa de hatiska inläggen mot först Linnea och nu Oskar i Bjästa. Visst, det är ord, men hatiska ord kan också göra jävligt ont, så hur långt har vi egentligen kommit i att vara människor? Är vi fortfarande på grottstadiet? Ja, en del är det definitivt. Varför? I Sverige kan vi alla skriva och läsa. Ingen behöver svälta heller, eller gå i trasiga kläder och leta mat på sophögar. Så varför hata då?

Det är synd om människan, som August Strindberg uttryckte det i en teaterpjäs Ett Drömspel

Jag brukar inte hålla med August Strindberg i mycket, men nu instämmer jag.

Ramona

P.s Glöm inte att lyssna på P4 Extra med Erik Blix idag om du vill lyssna på intervjun med Glenn Forrestgate om hans bok När mardrömmen blev sann.D.s


Nu kan du också Lägga in om bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt.

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina böcker:

AdLibris
Bokia
Bokus
CDON