Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 29 december 2010

Nu är 2010 så sakteliga på väg ut genom dörren. Och hur var året för oss?

Tja, det började inget vidare. Mamma hade insjuknat i cancer i slutet av 2009 och strålbehandlingarna inleddes i början av 2010.
Allt som allt fick mamma 33 strålningsbehandlingar och i samband med detta också blodförgiftning och lades in den 28 februari. Under några dagar svävade mamma mellan liv och död. Tacksamt nog lyckades personalen på onkologen avd.4 att häva det akuta läget och mamma återvände till oss.

Den 30 mars släppte mitt förlag anomaR, som från och med 1 januari 2011 är ombildat till aktibolag, vår första författare, Glenn Forrestgate och hans bok "När mardrömmen blev sann". I samband med släppet intervjuades Glenn av Malou i Efter Tio och av Erik Blix i SR Efter tre.

Samtidigt som mamma låg inne renoverades hennes hus och
vi fick plocka ihop alla hennes saker.

Den 29 april flyttades mamma till Högsbo rehabilitering och Thommy och jag packade vidare.

Den 7 maj kunde jag äntligen hämta mamma hem till oss på Tjörn, fira mors dag och under tiden som vi njöt av sommaren, byggde de klart och vi flyttade tillbaka alla mammas grejer till en nu underbart fräsch lägenhet.

Den 8 augusti var det dags för mamma att återvända till sin lägenhet och, utan henne kändes huset väldigt tomt.

Där emellan den 17 juni släpptes min femte deckare "Mord under Tjörn Runt". Jag intervjuades av SR Göteborg, och mamma var med.

 Sedan kom hösten och Bok & Biblioteksmässan.


Tack vare att mamma var hos oss hela sommaren fick jag också möjligheten att komma till slutet av "Ändhållplats Sverige", vilken kommer ut nästa år.

I år har vi också haft glädjen att hitta ytterligare en författare vars bok vi ska ge ut nästa år. Magnus Reithner, journalist, har skrivit en härligt befriande handbok för blivande pappor. Den kommer ut i början av 2011.

Nå, hur kommer då 2010 sluta för oss? Ingen vet, men tyvärr är mamma än en gång inlagd, men har permission från Kungälvs sjukhus och därmed firar vi tre, Thommy, mamma och jag tillsammans in det nya året 2011. Jag har aldrig gett några nyårslöften och kommer inte att börja nu heller. Löften är till för att brytas som en del vill uttrycka det. Jag kommer däremot att önska mig en viktig sak, och den önskningen har ingenting med pengar att göra, för de är inget värda om du eller någon av dina kära inte mår bra.

Jag vill också passa på att tacka alla mina vänner, medarbetare, bekanta och läsare för det här året, utan Er vore jag slätt intet. Ni har alla berikat mig på så många olika sätt och att skriva ner allt Ni åstadkommit bara genom att finnas till är en omöjlighet. I stället från djupet av mitt hjärta: Ett hjärtligt tack!Typiskt nog kom det en bil när jag filmade, vilket är ovanligt här på landet, men visst är det ett läckert solfenomen?

Ramona


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook