Senaste teve-intervjun 2015

söndag 8 april 2012

Förgyll gärna din grå vardag men inte med andras pengar!

En del har mer pengar än vett, andra har inga pengar alls, men en sak är i alla fall säker och det är att de flesta av oss vill på ett eller annat sätt förgylla vår gråa vardag.

Men, som Tony i Let´s Dance skulle betona, du har inte rätt att stjäla dig till ditt lyxlir!

I Göteborg har någon eller några stulit alla de kommande julklapparna för sjuka barn. Nallebjörnar och andra gosedjur och leksaker för ett värde av 30 000 kronor.

Mattias Håkanssons stiftelse, som han skapade efter att sonen drabbats av epilepsi och blev totalförlamad av medicinförgiftning, har i 24 år samlat ihop pengar och köpt leksaker till sjuka barn.

I år skulle de i samband med att stiftelsen fyller 25 år ge ut extra mycket till de sjuka barnen och då kommer det en drummel eller flera och gör inbrott i källarförrådet och länsar det på allt av värde. I Sverige finns det för alla som är registrerade i landet, mat, kläder, tak över huvudet, sjukvård m.m. De som inte är registrerade får av naturliga skäl inte ett smack om det inte finns människor som hjälper till. Att Sverige fortfarande är ett öppet och humant land lockar många med onda avsikter, vilket vi aldrig kommer förändra under min livstid.

Det är en gräslig värld vi lever i , jag vet, men jag kommer aldrig att acceptera att människor som vill förgylla sin fattigdom gör det med andras ägodelar! Världen är och har aldrig varit rättvis, men att förstöra för de redan utsatta är oacceptabelt!

Som tur är, är de flesta av oss hyggliga och ärliga, vi slår inte ner folk, rånar inte försvarslösa gamla och försöker göra rätt för oss!

Idag är det Jesu uppståndelse som firas i många katolska länder. Enligt Bibeln återuppstod han från de döda. Vilket man än vill tro på är det tragiskt att det i ett land som Sverige sker oförståeliga brott som i många fall begås av barn och ungdomar. Men på något sätt känns det som att det saknas tro hopp och kärlek. Och varifrån ska detta komma tillbaka?

God fortsättning på påsken

Ramona