Senaste teve-intervjun 2015

måndag 28 december 2020

Veckan som gått, vecka 52 år 2020

 

Så var julen över för detta år och den var annorlunda på alla tänkbara och otänkbara sätt.

Hur många som satt ensamma utan sina nära och kära på grund av covid är oräkneliga. Men vi har bara att hoppas på att nästa års jul blir bättre.

Vi befinner oss på Kanarieöarna, Gran Canaria i Puerto Rico och här har det varit lugnt både vad gäller turister och covid. I början av december hyrde vi en bil och åkte till IKEA som ligger en kvart ifrån Las Palmas. Vi hade också fått veta att de hade en livsmedelsaffär med svensk julmat inne i varuhuset efter att du betalat dina IKEA-prylar.

Och mycket riktigt så fanns den där med Abbas sill, anjovis, pepparkakor och glögg med mera.
 

Tittar du på flaskan så ser du att det står 12.0 % vol. Och ja, i Spanien får du sälja alkohol även på IKEA. Vi skulle också köpa köttbullar förutom sill och annat så vi plockade till oss flera olika påsar med köttbullar och en var med lax-bullar. Alltid roligt att testa något nytt. Väl tillbaka tyckte vi att det skulle vara gott med köttbullar, potatismos och smörgåsgurka, som också inhandlats på IKEA.

Jag dukade upp och vi började äta. Vi tyckte båda att köttbullarna inte tillhörde de godaste vi ätit och hade en underlig smak. Vad gällde lax-bullarna hamnade de i soporna. Inte en god kombination för våra smaklökar.

En färdigkokt skinka som varit fryst gick samma väg. Helt smaklös och kruttorr. Nu skulle vi smaka på resten av de fyra olika köttbullepåsarna som vi inhandlat. Och när de låg framför mig insåg jag att vi köpt fel sort. Istället för de vanliga hade vi köpt två påsar med vegetariska köttbullar. Inte konstigt att de inte hade smakat som vi varit vana vid. Japp, de åkte också i soporna. Sorry, men vi har ingen att skänka dem till här.Så kvar är nu kycklingbullarna och de har vi för avsikt att äta upp. De tyckte jag var goda men Thommy var väl sådär förtjust.

Innan jul fick vi också ett vackert julkort från Sverige som låg i vårt postfack. Det var från gulliga Annicka Hallengren och det tog en dryg vecka på sig att hitta hit, vilket jag tycker är bra med tanke på tiden vi lever i. Tack för det fina kortet Annicka.


 

Vår julafton var trevlig men det kändes underligt att sitta i strålande solsken och titta på Kalle Anka när vi vet att det i Göteborg brukar vara mörkt och oftast grått vid samma tid. Ja, nästan samma tid. Här var klockan 14.00 när den var 15.00 hos er.


Vi har också tack vare ett tips vi fick för några år sedan hittat ett väldigt gott spanskt rödvin. Det kostar cirka 2,20 euro, vilket är lite drygt 23 svenska kronor. Tänk att kliva in på systembolaget i Sverige och hitta ett vin till det priset som är gott. Det du!


En del skriver ju nyårskrönikor och det har jag också gjort men i år vill jag rekommendera att du tittar på en 16 minuter kort presentation av året som gått av Henrik Jönsson på Youtube. Det var kolossalt proffsigt gjort och även om det handlade om covid och kritik av hur detta virus skötts var den trots det väldigt underhållande och skratt behövs i dessa tider.
Här är länken till den.


I går hade vi bjudit in våra grannar, det brittiska paret Paula och Mick, vilket var väldigt trevligt. Otroligt praktiskt också när man bor dörr i dörr. Inte långt att gå hem. Jag hade köpt olika ostsorter, aioli, guacamole och vindruvor. Du milde vad goda vindruvorna var och även de andra ingredienserna var supergoda. Vi satt i timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Paula och Mick har en hemresa till den 2 januari men de vet inte än om de kommer hem.

Förra gången det var lockdown blev de kvar i fyra månader extra. De skulle åkt hem i mars och kom inte hem förrän i juni. Men de är båda pensionärer, likt oss, och det enda de saknar är sina barn och barnbarn. För som bekant har ju Storbritannien drabbats av en muterad variant som påstås vara mer smittsam än den ursprungliga.

 Något nyårsfirande på restaurang blir det inte tal om, även om vi inte hade tänkt oss att gå ut. Här måste allt stängas senast vid midnatt och det är förbjudet att vara ute och gå efter 00.30 fram till sex på morgonen. Detta hade vi ingen aning om när Paula berättade om det. Men så har vi inte varit ute så sent någon gång även om vi har kunnat se tvärs över gatan att på puben Tiffany och på restaurangen Bora Bora har det varit folk som tjoat och dansat vid elva-tiden på kvällen.

Jag hoppas att det nya året 2021 blir så mycket bättre och att våra liv så småningom återgår till det normala igen och att 2020 blir ett år vi kommer att glömma bort, även om jag vet att för många lär det bli omöjligt. Men kanske kan det blekna med tiden.

Nu önskar jag er alla ett Gott Nytt 2021 och återkommer med "Veckan som gått" nästa år.

Jag avslutar med en skymningsbild.  Ramona