Senaste teve-intervjun 2015

söndag 9 februari 2014

Bokii Ja, du ser rätt! Det är bok + två i:n och lägger man där till ett .se får man Bokii.se en ny e-bok och ljudbokssida

Fotograf Linda Lundqvist
På den här nya sidan www.bokii.se har jag fått äran att vara först ut med deras nyhet: Författare berättar

Och jag valde att berätta varför jag skriver verklighetsbaserade deckare, som du kan läsa här.

Detta var första gången i mitt snart 58:åriga liv som jag fått vara först! Känslan som de har som står på guldplats på pallen infann sig ...  nästan ... men skämt åsido, jag har inte presterat något unikt som ett världsmästerskap. Jag använder bokstäver och sätter samman dessa i ord till en berättelse. Det har många hundratusentals människor gjort före mig och även efter. Många har fått fantastiska utmärkelser för sina ordsammansättningar och dit hän har jag inte kommit ... än ...

I vilket fall som helst var den här händelsen jätterolig och något att plocka fram på ålderdomens dagar.

Ramona

   

Hur blir media intresserad av just dig? Gör dig till en kändis?

Mannen på bilden heter Clark Olofsson och är rikskändis. För vadå? Jo, han var inblandad i Norrmalmstorgsdramat och är bankrånare och också knarkare, åtminstone för det mesta.  

Idag är han något så ovanligt som en f.d. skurk som uppnått pensionsåldern. Det är det inte många som gör om de är gangsters.

Det som störde mig något kolossalt var när SVT gjorde en timmas långt program om den här personen, som förstörde så mångas liv. Delvis är media skyldig till hans underliga och besynnerliga kändisskap.

Barbra Streisand är en världsstjärna och detta på grund av en sångröst som är unik och en fantastisk skådespelerska, regissör och producent.

Hon är kändis på grund av att hon presterar något som är till glädje för miljoner människor.

Barbra började sin karriär med att sjunga på nattklubbar och blev upptäckt. Och det är också något man måste ha med sig i sin sökan på att bli känd, man måste ha tur! Likaväl som man kan vara på fel ställe på fel tidpunkt och det kan gå väldigt illa, är det fantastiskt om man är på rätt ställe på rätt tidpunkt. Detta är få förunnat.

Så hur blir man då en kändis idag när konkurrensen är mördande? Återigen måste man ha något som är unikt, något som kan glädja och underhålla miljoner, och sist men inte minst någon eller några ( Drakar) som är villiga att ösa ur sina pengakistor för att marknadsföra dig eller din produkt. Drakarna är inga välgörare! De är ute efter att minst dubblera sin satsning. Men har du en dröm och kämpar för att din dröm ska förvekligas så ska du inte ge upp. En dag kanske det händer och då pratar jag inte om trisslotter!

Ramona