Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 12 augusti 2009

Någon med mig skämta aprillo! Hypnosen är över!


Någon med mig skämta aprillo! Hypnosen är över!

Bakom gardinerna stod Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril (född Gustafsson) tog ett steg fram och tog emot, ja vad tog de emot? Inget folkligt jubel verkar det som.

Däremot blev samtliga kulturrecensenter saliga av lycka.

Handen på hjärtat hur många av parets böcker har du hört talas om förutom Alexanders "Regissören" där Ingmar Bergman ofrivilligt stod för PR:en.


Alexandra Coelho Ahndoril har bland annat skrivit en bok som heter Stjärneborg som recenserades av Lena Ulrika Rudeke och inleddes så här:

Ptolemaios, Nicolaus Copernicus, Tycho Brahe, Johannes Kepler, Galileo Galilei och Isaac Newton - den astronomiska vetenskapens stora. Man kan endast spekulera vilken proportion Tycho Brahes storhet ytterligare skulle tagit om hans vetenskapliga gärning ägt rum på sydeuropeisk mark. Nu befann han sig geografiskt sett i ett "vid sidan om" på ön Hven, som givits honom som förläning av den danske kungen Fredrik II år och där det underjordiska observatoriet Stjärneborg tog form under åren 1576 och 1597.

Jag behöver väl inte säga mer?

Den här boken skulle jag inte ens orka läsa inledningen på. Är jag då okulturell? Antagligen i mångas ögon men vem bryr sig? Jag orkar inte med alla dessa djupa mörka grottor som bara "måste" undersökas, dissikeras, analyseras och slutligen kräkas upp i Freuds potta för att på nytt analyseras. Hjälp!

Nåväl jag måste säga att jag förstår att Bonniers är nöjda men frågan är hur nöjda är läsarna och det kommer med stor säkerhet visa sig vid bok nr två. Säljer den dåligt kommer bok nr tre,fyra och fem försvinna bakom gardinerna igen och alla kommer glömma bort vad det egentligen var som hände. I dagens värld är det som hände i förrgår redan antikt!

Nu är ju Bonniers allsmäktiga och med det kan de se till att Hypnotisören blir omtalad, omskriven och därmed lättare att sälja. De kan också göra den till film. SF är ju ägt av Bonniers som så mycket annat. Kallas monopol och det har Bonniers på det mesta inom media. Därför är det väldigt svårt för att inte säga omöjligt att veta när en recension inte är beställd.

Ordet spontanitet är inte vad jag först och främst förknippar med företaget Bonniers, snarare det motsatta.

Undra hur många som köpt boken och känner sig blåsta?
Jag blåser ingen utan du kan lugnt och stilla ladda ner Dyrbar kärlek från The Pirate Bay, gratis och lagligt! Iskall hämnd är under arbete och kommer ut som ljudbok inom kort.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Ha de gott!
Ramona