Senaste teve-intervjun 2015

måndag 30 augusti 2021

Veckan som gått! Nummer 34 2021

Hej!
Visst är också hösten vacker? Det tycker jag och därmed inleder jag "Veckan som gått!" med en bild av blad som intagit höstkläder.
Hela den här veckan har präglats av talibanernas övertagande av Afghanistan på nio dagar. Och även

evakueringen av svensk ambassadpersonal och något som har kallats för "Svensklistan". Den har blivit mycket kritiserad. Enligt utrikesminister Ann Linde har UD redan 2006 avrått från resor till Afghanistan, men uppenbarligen har detta inte hörsammats av de 

Sveriges socialdemokrater, feminister, på besök i Iran.
som "flytt för sina liv" till Sverige, (förresten så är inte Afghanistan Sveriges grannland, även om många kanske fått den uppfattningen),

Och när de fått PUT har de återvänt på semester till 

sina forna hemländer, vilka i de flesta fall legat i Mellanöstern. Orsaken till att muslimska kvinnor tvingas (inte frivilligt) skyla sig för att betraktas som anständiga kvinnor är Koranen. Med andra ord är alla andra kvinnor oanständiga och kan ofredas på valfritt vis.
Talibanerna är trogna Islam och Koranen med de fyra haditböckerna, påstådda skrivna av profeten Muhammed.
IS, Al Qaida med flera andra jihadistiska terrororganisationer likaså, men det påstås att de inte är det, men de som kan Koranen vet att det är sant.
Nu till ett annat ämne som 

diskuterats hetsigt den här veckan, nämligen BRÅ:s rapport om brottsligheten och vad som gör den unik. Att utrikes födda oftare är brottsmisstänkta kan alltså inte, hur mycket Jerzy Sarnecki än vill, härledas till socioekonomiska orsaker.

Under veckan som gått har Löfven hyllats som en fantastisk statsminister, nu när han aviserat sin avgång. Men är han verkligen så fantastisk? Om du tittar på vad som hänt under dessa sju år är det allt annat än fantastiskt. Inte undra på att Sverige ligger i topp av de länder inom EU med flest mord och skjutningar. Men detta pratar inte socialdemokrater om. De vill bara glömma allt som stavas gängbrottslighet och att oskyldiga skjuts ner. Se Henrik Jönsson utmärkta sammanfattning av Löfvens sju år på Youtube.   


I veckan som gått fick jag mig ett gott skratt när jag läste detta på Facebook. Det inleds med orden: "Hej, det här är Google Pizza" och samtalet som följer är kanske inte verklighet just idag men jag kommer inte bli förvånad om detta kommer att utspela sig i framtiden.

Kanske redan om några år.
Varför tror jag det?
Jo, för att tekniken som satts för att roa och utbilda oss och är satt att bevaka oss.

Så bli inte förvånad den dagen det händer dig.


Vi som är födda på 1940-50 och 60 talet har vuxit upp med en telefon som heter Bakelit. Det fanns ett telefonuttag i väggen, som oftast satt i hallen. När du inte ville prata mer den dagen, lyfte du luren ur klykan och lade den på bordet. De som är födda på 2000-talet har aldrig sett en sådan telefon och tror kanske att mobiler funnits i alla tider. Men nej, så är det inte.

Vi hade också telefonkiosker som man matade med mynt om vi ville ringa hem eller till någon vän och befann oss utomhus.

Det fanns ett enda telefonföretag, statligt, och hette Televerket. Deras anställda körde omkring i orange bilar och det kunde ta veckor ibland månader innan man fick hjälp om telefonlinjen på något sätt var trasig.

Växeltelefonister fanns också. Jag hanterade en sådan i början på 1980-talet när jag arbetade på hotell.
Om du läst ända hit hoppas jag att du fick dig ett gott skratt, men kanske också en tankeställare.

Om tiden som flytt är också roligt att se tillbaka på. 

De två följande fotona är tagna av fotograf Lennart Falk som var vår granne på Tjörn när vi bodde i Kleva skog. Detta är från 1992. Och det är lätt att glömma att jag varit ung en gång när jag ser mig i spegeln idag. Nu rynkor, gäddhäng och en trög kropp.  

Ofta läser jag om unga kvinnor som inte är nöjda med sitt utseende och de sprutar in filler i läpparna och gör andra skön-hetsoperationer för att, som de säger; Bli vackrare. Vad jag heller aldrig tänkte på när jag var ung och slät var att en dag skulle jag inte längre vara just ung och slät. Mitt råd: Njut av din ungdom!

Under veckan som gått fick Sverige en ny Säpochef, en kvinna. Och det påstås att Klas Friberg avgick av personliga skäl. Flashback har ett inlägg med ett uttalande av Friberg från 2019, som gör att jag inte håller med om det privata skälet.
Som bekant avskyr S kritik i alla former och det visar sig inte minst på Twitter när ministrar blockar alla som kritiserar. Vad gjorde Friberg 2019? Jo, kritiserade socialdemokraterna.
Dessutom verkar det som att S är fixerade på just könet. Det måste bli en kvinna den här gången som kan bli statsminister, säger S-kvinnorna. Jaså? Varför då? Är det inte kompetensen som ska avgöra? Det tycker jag. Men nu verkar det som att det är könet som är huvudsaken, därefter hudfärg och sexuell tillhörighet. Barockt!

Nåväl, Löfven kastar en het potatis i knäet på sin efterträdare, som inte blir rolig att hantera.

Och efter att snart semestern är slut och riksdagen öppnar är detta känslan jag får numera när jag ser riksdagens ledamöter. Sorry!
En både glad men också tragisk nyhet levererades av Malmö taxi i veckan som gått.

Nu ska kvinnor som känner sig otrygga, (många) få åka i rosa taxibilar med enbart kvinnliga chaufförer.Ett minne dök upp på Facebook och det var när maken var med i en experimentgrupp för att bli av med sin knöl i handen som kallas för "Vikingasjukan" och operationen lyckades. Året var 2014.

Han fick helt enkelt ett medel insprutat i knölen. Sedan försvann den.

 Ett kärt minne är från 2006 och det är när vår sista schäferhund Lina var åtta veckor ung.
Här kissar hon på vår altan, eftersom hon är ju faktiskt utomhus. Hehehe ...

 

Den här solsängen blev hennes älsklingsplats i alla år vi bodde här, fram till 2015. 


 

 

 

Och här sitter Lina på solsängen och är nu nio år gammal. Tyvärr levde hon bara ytterligare ett d drygt år efter fotot togs. Lina blev tio år och åtta månader, och fler år kan man i de flesta fall inte begära att en schäfer blir.

En promenad i Slottsskogen lyckades jag också med även den här veckan. Bäst är att passa på, på vardagar runt 11.00-12.00.
Nu avslutar jag "Veckan som gått!" med två sensommarfoton.

Det är ju snart dags att plocka frukten, om man har någon vill säga. Men det är också villaägare med fruktträd som sätter upp skyltar med; Plocka gärna äpplen/plommon.

Och det är ju väldans snällt.

En liten nyckelpiga och de har jag inte sett många av i år. Men i Göteborg har inte vädret vad jag skulle vilja kalla en skön och varm sommar, som ostkusten har haft. Ett par veckor med sommar väder om man slår ihop de dagar med sol och värme under juni-juli-augusti. Nej, och jag har ingen klimatångest! Hahaha ...Den får andra släpa på om de känner för det.Nu önskar jag alla en finfin start på den nya veckan nummer 35 och vill du så ses vi här nästa måndag igen.

Ramona