Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 6 januari 2011

Det som göms i snö...Lina på godisjakt.Ramona

Göran Hägglund behöver inte KD.

Varför har Sverige egentligen fortfarande ett parti med en religiös inriktning?

Tänk om partiet haft namnet: Islam demokraterna, Judiska demokraterna eller katolska partiet? Hade det varit acceptabelt? Är vi så vana vid kristdemokraterna att vi inte ens tänker på vad partiet står för?

Sverige är ju som bekant sekulariserat, tack och lov, och därför borde KD sudda bort K:et och enbart kalla sig "Demokraterna". Om de ombildar partiet och behåller Göran Hägglund som partiledare är jag övertygad om att partiet skulle bli mycket mer tolerant.

Det skulle få "Ja till livet", en abortmotståndsrörelse, och andra strikt religiösa att söka sig till något annat och det finns inte ett enda parti i Sverige, om de vill ha många röster, som säger nej till mänsklighet, fri abort och att alla människor, oavsett kön, sexuell läggning och nationalitet är lika mycket värda.

Min uppfattning om Göran Hägglund är att han är alldeles för mänsklig för sitt partis bästa. De förändringar som han vill göra möter motstånd inom partiet.

Vi behöver ett parti som både ser till de svaga och de starka. Moderaterna ser enbart till de som är friska, starka och kan bidra till sitt eget uppehålle. Socialdemokraterna vill att alla ska tänka och tycka likadant, och det är inte heller en bra idé. Folkpartiet speglar sig alltför mycket i moderaternas idéer, utan att verka vilja ha egna. Centern, ja, Maud är trevlig, men vad står partiet egentligen för? Nya kärnkraftverk eller inte? Varg eller inte? Lite velande där om du frågar mig.

Miljöpartiet, vet alla vad det står för så också vänsterpartiet.

Oavsett om vi lever i Malmö eller Kalix, har vi samma behov av att tak över huvudet, elektricitet, värme, pengar och ett meningsfyllt liv, men förutsättningarna för att få detta är inte desamma, utan det har stor betydelse var du bor och i vilken familj du föds in i. Även om alla människor är individer och samtidigt har ett behov av samhörighet med andra, måste politiken i Sverige förändras.

Världen har förändrats och kommer förändras än mer och då behöver vi inte olika Gudar som ska lägga sig i politiken, eftersom Sveriges befolkning vill ha mer öppenhet och demokrati, inte mindre.


Ramona

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook