Senaste teve-intervjun 2015

söndag 29 januari 2012

Musik får mig att skratta, le, gråta och må bra!

Det är något helt fantastiskt med musik. Tänk på alla operor, operetter, musikaler, ja allt som klingar in i våra öron. Vad vore livet utan musik?

Tanken slog mig när jag igår kväll tittade på den Oscars belönade filmen Babel. I filmen vävs tre öden samman till en händelse och den utspelar sig i Marocko, USA, Japan och Mexico.

I Japan handlar det om en döv ung flicka som nyligen mist sin mor och det var filmatiseringen av dövheten som fångade mina tankar. Hon gick på disco, såg lampornas blixtrande, människor som hoppade upp och ner med svängande armar, men hörde ingenting. Det var då det slog mig, tänk att inte kunna höra! Att inte få lyssna på alla röster omkring dig. Inte få njuta av all den vackra musik som finns! Inte kunna höra vårens fåglar kvittra i tidig morgonstund!

Visst går det an att klaga, som jag själv också gör, på för många kilon på fel ställen, för korta ögonfransar, för många rynkor och gud vet allt annat man gnäller över, men ibland är det nog läge för att stanna upp och tänka efter hur lyckligt lottad man är om man har alla sinnen i behåll.
Jag fick a wake up call igår när jag såg filmen Babel... det kan jag lova...

Ha en skön söndag!

Ramona

PS. Just nu är alla Mp3 böcker sänkta på Adlibris till 59:- ! DS.
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel