Senaste teve-intervjun 2015

lördag 5 september 2015

Bilderna av Aylans döda lilla oskyldiga kropp vandrar runt i världen till välgörenhetschefernas stora förtjusning ...På Skynews.com intervjuas Aylans faster, som bor i Kanada sedan tjugo år tillbaka, och hon berättar att hennes bror ville till Kanada för att fixa sina tänder i underkäken, och att han och familjen bodde tryggt och bra i Turkiet, där han hade jobb, men att han ville ta familjen till Kanada. Systern ordnade med dokumenten, bad inte Kanada om något ekonomiskt stöd, men de avslog ansökan eftersom migrationsmyndigheten ansåg att familjen, som redan befann sig i Turkiet, levde i ett tryggt och säkert land.
Systern hade också samlat in pengar av grannar och familjen för att hjälpa brodern med den dyra tandläkarbehandlingen, som de trodde skulle äga rum i Kanada men nu inte blev av. Varför inte Ayalans pappa kunde behandlas av turkiska tandläkare framkommer aldrig i intervjun, men något med överföringen av pengarna, 17 000 dollar, verkar ha stött på problem. Är inte riktigt säker på vad systern säger då hon av naturliga skäl är mycket ledsen över att ha förlorat sina båda brorsöner och svägerska.

Då kom Aylans farfar på idén att ta pengarna, 17 000 dollar, och betala flyktingsmugglare för att föra Aylan och familjen till Europa, eftersom där är det bättre ekonomiskt. Och nu vet hela världen hur det gick. Fruktansvärt tragiskt!

Men att använda denna lille pojken i syftet att tynga ner axlarna på hederligt folk för att få dem att vränga lädret är på samma låga nivå som att hänga ut pojkens lik. Rent ut sagt vidrigt!

Men de redan högarvoderade cheferna på samtliga insamlingsorganisationer gnuggar förtjust sina händer över miljonerna som trillar in, så de kan fortsätta att leva sina liv på andras olycka. För handen på hjärtat: Varför i all världen finns det tusentals hjälporganisationer? Hur kan det komma sig att inte en eller möjligen två till tre kan klara av att hjälpa? Istället har varje hjälporganisation sin styrelse, ordförande osv ... och det är möjligen en eller två av alla tusentals föreningar, där arbetet är ideellt. Minns Röda Korsets svindlerier, Johan af Donners miljonsvindel, och nu senast i Uddevalla av ordförande Roger Pettersson.  

För min del är det uteslutet att skänka en enda krona till RK, men alla ska göra vad de själva anser är rätt och mår bra på.

Varför svensk nationell media valt att inte berätta att Aylan bodde tryggt och hade det bra i Turkiet får någon annan fråga dem om.

Ramona