Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 7 oktober 2010

Dyrbar kärlek är den första i en fristående deckarserie med spaningchef Greger Thulin

Dyrbar kärlek handlar om hur ofattbart snabbt livet kan förändras i en familj, när en kär familjemedlem blir brutalt mördad. Och rättvisan i boken är den jag hade velat ha. Så är det i alla mina deckare. Rättvisan är min!

Jag har fått mängder av förfrågningar i vilken ordning man ska läsa mina deckare och här är svaret förevigat så länge cyberspace består.

Dyrbar kärlek, inbunden eller pocket går att beställa hos vilken bokhandlare som helst i Sverige. Hos samtliga näthandlare finns den också som e-bok. Snart kommer också Dyrbar kärlek som nedladdningsbar ljudbok, intalad av mig, att finnas både på nätet och Elib.Iskall hämnd är deckare nummer två och här handlar det om fastighetsskatten och vad den kan ställa till med i en vanlig arbetarfamilj.

Återigen är rättvisan så som jag vill se den...


Iskall hämnd går också att beställa hos vilken bokhandlare som helst i vårt avlånga land. Iskall hämnd finns som inbunden, pocket, e-bok och kommer också snart som ljudbok. Naturligtvis även på nätet!

Mord i Skärhamn är deckare nummer tre och handlar om otrohet, kvinnomisshandel och mobbing. Budskapet: Du lär aldrig känna någon, även om du tror det.

Tja, rättvisan är som tidigare min, så som jag vill ha den.

Mord i Skärham är slutsåld i inbunden form och finns numera i pocket, e-bok. Även Mord i Skärhamn kommer inom kort som ljudbok intalad av mig.

Lyckohjulet är nummer fyra och mycket viktig i serien, eftersom det händer en del otänkbara saker. Historian i boken handlar om en familj som är rik och åtsminstone på ytan lyckliga. Men speldjävulen kommer och knackar på och hans kompisar är inte några raringar.

Tjatigt men bestämt tänker jag upprepa vad jag sagt tidigare: Rättvisan är min och även hämnden.

Lyckohjulet kom ut som pocket i år och finns även inbunden, dock med ett annat omslag. Finns likt de tidigare böckerna att beställa var som helst i Sverige. Samtliga av mina böcker beställs även från utländska bokhandlare och det går också alldeles utmärkt! Självfallet finns Lyckohjulet som e-bok och även den kommer inom kort som ljudbok. Ja, jag har talat in den också...Mord under Tjörn Runt kom ut i år den 17 juni. Den handlar om maktmissbruket inom media och förlagsbranschen och jag fick idén av Monica Antonssons "Mia, sanningen om gömda" och alla turerna kring det här när Monicas bok släpptes. En kritiker hade den roliga smaken att säga: Ramona Fransson har vanföreställningar om branschen. Hahaha, sedan när blev en deckare en "sann" historia? Eller är den sann?

I vilket fall som helst går även Mord under Tjörn Runt att beställa var som helst. Men den finns hittills enbart i inbunden form och som e-bok.


Jag ska pladdra in den här också, kanske hinner jag det innan jul, får se...

Jag har fått frågan vilken skådespelare jag vill se i rollen som Greger Thulin och det finns en enda så vitt jag kan se som passar och det är Reine Brynolfsson. Inte nog med att Reine Brynolfsson är en strålande skådespelare av höga mått, han har dessutom sin bakgrund från Tjörn. Rollen som tekniker Charlotte Engman ska vara en kvinna över femtio år, ha ett ansikte fyllt med rynkor som får henne att se ut som en vacker och stark ek. Kriminalkommissarie Katarina Linde ska också spelas av en kvinna som fyllt fyrtiofem och även hon ska vara naturlig i sitt utseende, inga plastikopererade skådespelare göre sig besväret att söka!

 P.s Jag träffade Reine Brynolfsson på Bok & Biblioteksmässan och han vet att jag vill se honom i rollen som Greger Thulin. D.s


Och just nu håller jag på med Hämnaren från Tjörn, vilken troligen blir klar lagom till nästa års Bok & Biblioteksmässa. Och jag älskar omslaget. Tack Mia Raunegger, som förresten även gjort omslagen till Glenn Forrestgates "När mardrömmen blev sann" pocket Lyckohjulet, Mord under Tjörn Runt och nu också Hämnaren från Tjörn.Så nu vet Ni!

OBS. Ett särskilt tillägg: Dessa deckare är lättlästa, ingen behöver ha SAOL vid läsandet, alltså inte böcker med akademiska utlägg eller krångliga ord och är skriven av en arbetare för andra arbetare. Kan vara bra att veta, tror jag. Dessa deckare är absolut inte för någon som gillar att läsa Elfriede Jelinek, Nobelpristagaren i litteratur 2004.

Ha de gott!
Ramona


anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Nobelpriset i litteratur går i år 2010 till Ramona Fransson...

Ja, exakt så här förskräckt förvånade hade kultureliten sett ut i facet om detta hade varit sant!


Ramona