Senaste teve-intervjun 2015

måndag 11 oktober 2010

Det finns katastrofala mödrar och alla borde inte ha skaffat sig barn.

En pappa vid namn Osama al-hasane har i desperation kidnappat sina barn från mamman.

Jag känner inte till detta föräldrarpars livshistoria. Jag har inte befunnit mig i deras hem och sett deras barn växa upp, därför tänker jag inte uttala mig om vilken förälder som är bäst lämpad.

Vad jag däremot sett och hört i många många år är att myndighetspersoner i Sverige, som borde vara till för barnen, är outbildade, kompletta idioter och hur många böcker som än kommer ut och berättar om fasansfulla uppväxtmiljöer i fosterhem, ungdomshem och på andra institutioner (senast Morgan Allings) tycks detta inte göra någon nytta alls! Det är som om alla dessa misshandlade och idag vuxna personer talar till en stenvägg. Det finns naturligtvis bra fosterhem för barn, men att det fortfarande år 2010 finns socialnämnder som brakar i klaveret får mig att må illa.

Häromdagen lyssnade jag på TV4 Malous efter Tio och hörde författaren Elizabeth Gilberts många kloka ord. Elizabeth Gilbert har skrivit succéboken " Lyckan, kärleken och meningen med livet".

Nedan några av de många kloka ord som Elizabeth Gilbert levererade:

"Jag tror att det finns tre sorters kvinnor i världen, de som är födda till att bli mödrar, de som är födda till att bli mostrar, och de som inte borde släppas i närheten av barn.

Det tragiska är om nån av de tre hamnar i fel grupp. Det är lika tragiskt för en kvinna som borde ha barn, men inte kan få barn, som för en som inte borde bli mor, att få barn. Det har vi alla sett exempel på. Det kan vara en katastrof."

Och jag håller med i vartenda ord. Dessvärre finns det kvinnor som hyser agg mot kvinnor som Elizabeth Gilbert, just för att hon inte vill ha barn. Jag tycker personligen att det är mycket förståndigt och modigt att säga det Elizabeth Gilbert sa, det tyder på en insikt och det hade sparat många barns lidande om fler hade haft insikten.

Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON