Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 20 maj 2009

Kö för att låna Lyckohjulet på biblioteket!Det är tråkigt för de som står i kö och väntar på att få låna min senaste deckare Lyckohjulet, men samtidigt är det jätteroligt att det finns bibliotek och att boken är populär.Tänk att sitta på den här bänken och få njuta av en bra bok! Är det inte en underbar bild?

I dag är det många som får vända på slantarna. Då är inte en bok för mellan 160-190 kronor ett måste, det förstår jag mer än väl. Jag har själv vuxit upp i fattigdom och vet att maten på bordet, kläderna på kroppen och taket över huvudet är först i kön.

Finns det pengar över är det olika nöjen som kan komma ifråga. Därför är det fantastiskt med bibliotek. Jag lånade mängder av böcker i min ungdom. Kulla-Gulla, Femböckern, Kitty-böckerna och mycket annat. Än idag lånar jag vissa böcker på bibliotek.Bibliotek är inte bara en låneplats, det är också en mötesplats. En plats för lugn, en plats för utbildning och sist men inte minst en plats för själen.

Det är våra bibliotek och vi ska vara rädda om dem. De ger alla, fattig som rik, en chans att få en stunds avkoppling med en bra bok.


Deckarna Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och min självbiografi Älskling, vi blir... finns också som talböcker på biblioteken om du är synskadad.

De finns också som pocket från 39:- Vill du veta mer gå till närmsta bibliotek, bokhandlare eller besök näthandlare:

Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

Ha en skön onsdagskväll, själv tittar vi på Sommer, en ljuvligt bra dansk serie.

Ramona

Franska ostar och viner? Nej, inte nu längre!


Jag har äntligen fått svar på min fråga angående de huvudlösa, kostsamma och miljökatastrofala EU parlaments transporterna mellan Strasbourg och Bryssel, vilket görs en gång i månaden. Trots allt tjat från samtliga svenska politiker om hur otroligt viktig miljöfrågan är, har bara en av dem nämligen Cecilia Malmström Folkpartiet försökt göra något åt detta.Cecilia Malmström samlade ihop de antal röster som krävdes för att ta upp frågan i EU. Nu kommer det roliga: Det är ett enda land som konstant sätter sig emot att sluta upp med dessa fånigheter och det är? Ja, naturligtvis är det Frankrike!

Man kunde kanske haft förhoppningen att det nya Lissabonfördraget, om det nu går igenom, skulle ha förändrat den här frågan, men så är inte fallet. Det nya fördraget kommer enbart underlätta för simplare frågor mellan de 27 länderna. För enklare avgöranden ska det inte behövas 100 procent enighet, utan en majoritet duger gott.

Men inte när det gäller de reglerande lagarna, då gäller fortfarande principen att samtliga länder måste vara överens. Därför kommer x-antal långtradare lastas varje månad i Bryssel för vidare transport till Strasbourg och sedan tillbaka igen.

Varför känns inte EU ett skit trovärdigt i klimatfrågan så länge detta inte blir löst? Varför känns det återigen som att man blir blåst av politikernas fagra tal? Varför bryr jag mig överhuvudtaget? Jag gillar ju inte ens franska ostar!


Äh, idag ska jag skriva av mig min ilska på min nya deckare och glömma att det finns ett land som heter Frankrike. Det blir i alla fall inga inköp av franska viner så länge detta vansinne pågår. Så det så!


Du som vill läsa något av mina tidigare deckare, kan nu få dem i pocket från 39:-. Den första deckaren Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och en självbiografi, Älskling, vi blir..., min senaste deckare Lyckohjulet finns enbart inbunden.Besök din bokhandlare eller näthandlara:


Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

Ha de gott!

Ramona