Senaste teve-intervjun 2015

måndag 4 januari 2021

Veckan som gått! Nummer 53+1 året 2020-2021

Thommy lutar sig mot en av många juldekorationer som
pryder shopping center och gator i Puerto Rico.
Veckan som gått innefattar både det gamla ( värdelösa) året 2020 och det nya 2021, som vi troligen alla hoppas ska bli så mycket bättre.


Det diskuteras väldigt mycket på sociala medier om ja eller nej till vaccinet.

De som inte vill vaccinera sig kallas antivaxare och anses av de som är för, att de tillhör extremhögern eller rätt och slätt högersidan.

Det har också börjat att diskuteras att de som är vaccinerade ska få ett VIP-kort. Alltså ett intyg som ger de vaccinerade fritt tillträde att resa vart de vill.

Min fråga till de som styr är följande:
De som vaccinerar sig får de då ett intyg som garanterar dem ett gigantiskt skadestånd om de blir skadade för livet? Så här tänker ett antal av de som fick narkolepsi.

Detta med tanke på de struntsummor som delades ut till de som fick narkolepsi av vaccinet för svininfluensan, som också klassades som en pandemi.Och här skadeståndet de fick!

Det har också startats en ny tidning på nätet, Bulletin.  De kallar sig för liberal konservativa och de flesta journalisterna som skriver i nättidningen kommer från Svenska Dagbladet. Naturligtvis gick vänstern bananas och vänsterpartiet blev plötsligt Swish-tiggare och bad sina vänster-anhängare om bidrag så att de skulle få en möjlighet att överrösta Bulletin. Och med tanke på vänsterpartiets Linda Snecker, som inte ens vill erkänna att förnedringsrånen ökat, är det inte konstigt att V får panik.

Dessutom är dessa rån till 98% utförda av ungdomar vars föräldrar kommer från utomeuropeiska länder och offren är till 98% svenska ungdomar. Men fy, fy, fy ... så får man inte säga eller skriva. Det är rasistiskt. Jaså? På vilka grunder då? Sedan när blev sanningen rasistisk?

Här är en artikel från Bulletin där en mamma, vars son, fästmö och vänner blev rånade av ett invandrargäng. Polisen ansåg att sonen skulle vara glad att han bara blev rånad och inte misshandlad.
Jaså? Är det vad rånoffer ska tänka på i framtiden när de blir rånade?
Läs inlägger här!

Ja, sedan var det där med Löfven, Morgan Johansson, Dan Eliasson generaldirektören för MSB, med flera ministrar som helt glömde bort allt som stavas restriktioner under pandemin. Tegnell, som blev tillfrågad vad han tyckte om ministrarnas beteende, stod och mumlade och tyckte inte att han skulle uttala sig i den här frågan. Nähä, men var det inte så att Löfven stod i teverutan och förmanade att alla skulle undvika att shoppa i gallerior, butiker och inte åka på resor som inte var absolut nödvändiga? Jovisst gjorde Löfven det. Sedan tar han med sig två livvakter och shoppar loss.
Löfven sa: Ja, men det var ingen trängsel ...
Tacka för det! De flesta höll sig hemma enligt instruktionerna.

En del ursäktar alla dessa högt arvoderade personer, (med våra skattepengar) med ord som: Ja, men de är ju bara människor. Visst är det så, men hur många av oss står i teve och förmanar folk att stanna hemma? Om man arvoderas med våra skattepengar med hundratusentals kronor, borde man då inte ha råd att skicka efter det man behöver från nätet? Även om man inte vet hur finns det garanterat någon person inom det socialdemokratiska partiets högsta organ som kunde varit till hjälp.

Förtroende är inte något man kan köpa sig. Det är något man får om man lever som man lär. Här en mycket bra krönika av Alice Teodorescu Mawe från Bulletinen apropå förtroende. 

En del undrar kanske hur det går för de ekonomiska migranterna som svämmat över Kanarieöarna sedan i september, ca 17 000. Och ja, de fortsätter betala människosmugglare för att komma. Det är 95% unga män och de har inhysts på olika hotell, och också skickats till Las Palmas. Hur det kommer gå vet ingen, men det har uppstått hätska möten med kanarierna och migranterna. Nättidningen DagNatt kallar dem flyktingar, och det tycks vara svårt för journalister att hålla isär de olika begreppen, som asylsökande, migranter, ekonomiska migranter och flyktingar. De flesta tidningar kallar alla för "flyktingar", kanske enklast för dem. 

Så hur var vår nyårsafton? Jodå, vi spelade nyårs-Bingolotto, vilket var trevligt. Vi skålade också in det nya året två gånger.
En gång klockan 23.00. svensk tid, när alla i Sverige ropade "Gott Nytt År" och en gång klockan 00.00. vilket är tiden på Puerto Rico.

Det var en del som firade ute, men inte många. Däremot var det en och annan som skickade av ett knallskott och då hoppade jag högt!

Vi lever ett normalt vardagsliv som betyder tvätt, laga mat och städa. Inget glamoröst liv alltså.

 
Som jag kanske sagt tidigare är munskydd inget du väljer att ha. Det är lag på att du ska bära det utomhus på alla ställen, men sitter du till bords på en restaurang eller pub och har dryck eller mat framför dig är du naturligtvis tillåten att ta av dig det.

Den kommande veckan ska jag få tillbaka mitt manus av den fjärde delen av HW & Akkila, Mördande rättvisa. Sedan blir det som det brukar bli, att manuset går några vändor fram och tillbaka mellan Mia och mig innan det är klart för att omvandlas till en PDF-fil som sedan återigen gås igenom av oss båda och är vi nöjda efter det skickas PDF-filen till Elib för att bli EPUB och till Earselect för att Magnus Roosmann ska kunna börja läsa in den. Jodå, manuset skickas även till Scandbook för att tryckas upp till pappersbok.

Jag kommer också skicka "Mördande rättvisa" till BTJ= Bibliotekstjänst, för att få en recension. De två senaste, "När ondskan talar" och "Vem bär skulden?" har de ratat. Vad gällde "När ondskan talar" var recensionen så negativ att BTJ valde att vare sig ta med den i Bibliotekshäftet, som skickas ut till samtliga bibliotek i Sverige, eller skicka den till mig så jag fick läsa om det negativa.
"Vem bär skulden?" fick inte heller någon recension och vad det beror på vet jag inte. Den första boken i serien "Sugardaddy" fick däremot en recension och så också alla tidigare böcker jag skrivit.
Har jag månde blivit för kontroversiell för recensenterna på BTJ? Har jag inte rätt politisk åsikt enligt dessa personer?

Nåväl, jag ska göra ett försök till med "Mördande rättvisa" så får vi se hur det går.
Jag månar faktiskt om biblioteken i Sverige, eftersom jag själv hade stor glädje av dem när jag som barn, till fattiga utländska föräldrar, inte hade råd att köpa böcker.
 Vad åt vi på nyårsafton? Jo, bakad potatis, gorgonzola sås, entrecote och grönsallad. Efterrätt blev glass. Och nu ser vi fram emot att 2021 blir så mycket bättre!

Ha det gott!
Och kommentera fritt!
Ramona