Senaste teve-intervjun 2015

måndag 21 december 2020

Veckan som gått, har nummer 51 och år 2020

 

Blomman kallas Papegojblomma och
med tanke på utseendet är det inte
konstigt.
Ytterligare en vecka har passerat och snart är det julafton. Detta år infaller den på en torsdag.

Det händer mycket på en ynka vecka och det går inte att undvika att berätta om Centerpartiets pedofilskandaler. Frågan jag ställer är vad är det som gör att just pedofiler dras till det partiet.

Här kan du läsa om den senaste skandalen.

 

Även om vi befinner oss på Kanarieöarna följer vi svenska nyheter. Dagens teknik gör det möjligt.

Inte så långt från där vi befinner oss finns bomberos. Nej, det är inte bombstyrkan. Det är brandkåren som på spanska heter bomberos. Första gången jag hörde ordet satte det sig i minnet.
   


Här på Gran Canaria finns tre olika polisstyrkor. Policia Local, Guardia Civil och Police National. Den sistnämnda har jag inte sett många gånger men de två första är alltid synliga, vilket känns tryggt.

Inte för att det inträffar skottlossningar, överfallsvåldtäkter, rån eller bombexplosioner, men självfallet finns andra incidenter där polisen behövs.

En annan nyhet som fastnade och blev omskriven på Twitter var att Vänsterpartiet valt Sandro Scocco till ny chefsekonom. Och vill man ha en ekonom som lever uppe bland rosa moln är det ett utmärkt val. Massinvandringen det senaste decenniet har varit förödande för alltför många och även för de som en gång kom till Sverige på 1950-70 talet. Dessa har idag i ett stort antal vänt ryggen till både socialdemokraterna och vänsterpartiet.

Sandro Scocco fantiserar fritt att Sverige kommer tjäna miljarder på massinvandringen. Men skillnaden från 1950-talet och idag är att det finns inga enkla jobb nu som det fanns då. Men jag gratulerar Vänsterpartiet och hoppas att det går åt skogen med musik.


Förresten hur känns det att IS-monsterkvinnor går fritt på gatorna i Sverige? Den där lagen som kriminaliserar att ansluta sig till en av världens värsta terrorgrupp Islamistiska Staten som Morgan Johansson, (S), migrationsministern borde haft på plats för fem år eller ännu tidigare existerar inte. Det är bara löst prat.
Dessutom tvingas vi betala för dessa IS-monsters resor till Sverige med skattepengar. Huvudlöst! En sak som också stör mig kolossalt är att de kallas för "svenskar". Sedan när är Islam och islamister svenskt? Har aldrig varit. Det är ett importerat problem. Inte skapat i Sverige.   


Gymnasielagen som gav 9000 utan asylskäl att stanna gick att snickra ihop på någon månad, men en livsviktig lag som kan rädda oskyldiga liv är tydligen inte prioriterad. 

 

Vi följer inte bara nyheterna utan tittar också på underhållning som Sjuksystrarna på Fredenslund på TV4 och den tycker vi så mycket om att vi tittade på samtliga avsnitt för den här säsongen på TV4 Play och ser fram emot nästa säsong. Britter och danskar är helt enkelt bäst på serier, kriminalhistorier och drama.

Jag har också lärt känna tre brittiska unga kvinnor som bor här på Gran Canaria i Puerto Rico och de driver en skönhetssalong, Beaty Bank, där jag gör pedikyr och manikyr. Merci, som hon heter på fotot, har en liten dotter på fyra år och eftersom flickan fyller år i november fick hon börja skolan redan vid två års ålder. Detta eftersom spanska barn börjar skolan det året de fyller tre år. Merci kom hit för sju år sedan med en väninna som arbetade som sjuksköterska, men när väninnan åkte hem efter sex månader stannade Merci kvar.


Merci fixar mina naglar.

Många i Sverige sitter nu och väntar på snö och särskilt i Västsverige där det sällan kommer snö till jul. 2010-2011 kom det mängder med snö och det var vackert men det är också ett år som påminner mig om att min älskade mamma seglade över till andra sidan. Och 2021 i februari är det tio år sedan mamma gick bort och hon blev bara 77 år. Men med tanke på hur Sverige och Göteborg förändrats på dessa tio år, definitivt inte till det bättre, är jag tacksam att hon slapp uppleva eländet.

   


 

Som avslutning denna veckan lägger jag ut en vinterbild från 2011 och önskar alla en riktigt God Jul och jag hoppas att, oavsett om ni sitter ensamma eller med någon/några som ni håller av, kommer att ha det så bra det går i dessa omtumlande tider.

Ps. Känn er välkomna att kommentera!Ds.

 


 Ramona