Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 6 april 2010

Till och med skattedebatterna i riksdagen var upplyftande när Ian Wachtmeister var med.


Få har glömt Ny Demokrati, partiet som startades av Ian Wachtmeister och Bert Karlsson.

Först tyckte media att de var pajaser och då var det riskfritt att ge dem utrymme. När de sedan kom in i riksdagen, oops då var det inte lika kul!

Jag gick med i Ny Demokrati året efter valet och upptäckte ett parti med två falanger. Ett som var nyanserat i blått och ett i rött.

Min politiska erfarenhet var inte stor. Jag hade varit aktiv i moderaterna i c:a  ett år och bodde på Tjörn.

Ja,men hur kunde du gå med i ett rasistiskt parti som Ny Demokrati? Min motfråga är: Hur kommer det sig att socialdemokraterna, efter att Ny Demokrati åkte ur rikdagen, mer eller mindre kopierade NYD:s partipolitik?

Min anledning att söka medlemskap till NYD, var att det var det enda parti som förespråkade behovsprövade barnbidrag och att inte barnbidraget var behovsprövat, vilket i mina ögon är högst orättvis, var något jag alltid undrat över. Lika enkelt som det är att ha behovsprövade bostadsbidrag lika enkelt borde det vara att ge barnbidrag till de familjer som behöver och inte till miljonärer!

Visst fanns det främlingsfientliga personer inom NYD! Jag blev också trakasserad av medlemmar på grund av min bakgrund som är halvjudisk och tysk. Jag blev styrelseledamot i Göteborg och det blev en minst sagt turbulent tid. Men jag lärde mig en hel del om hur politik fungerar och det är ingen höjdare. En av NYD:s riksdagsledamöter som tillhörde Göteborg, körde fulspel med oss i styrelsen, därför skällde jag ut honom och hans fru.

När Ian hoppade av NYD, ville jag också hoppa av, men övertalades att stanna till över valet. Vilket jag också gjorde. Då lärde jag känna de andra politikerna i Göteborg. Göran Johansson, Johnny Magnusson med flera. Inför en debatt som vi hade i Sveriges Radio/Göteborg, där jag var representanten för NYD, var det enbart en enda politiker som hälsade och önskade mig välkommen. Det var representanten för Kristdemokraterna. Göran Johansson och Johnny Magnusson behandlade mig som något katten släpat in. Så står det till med den berömda demokratin.

Under själva debatten försökte de attackera mig, men med tanke på att mina farföräldrar mördats under andra världskriget just på grund av deras judiska bakgrund, hade de svårt att hitta argument som höll. Och jag är inte rasist och kommer aldrig att bli rasist! För mig är det hur du är som betyder något, inte vad du är!

Ian Wachtemeister var NYD talesman i skattefrågor och det var första och enda gången som jag tittade på skattedebatten. Vilket lyft den fick tack vare Ians eleganta ironi och kunskap. Jösses, han plattade till de flesta! Ian stod i talarstolen i plenisalen och sa att det är nödvändigt att spara 180 miljarder! De skrattade allihop och kallade honom för en jöns! Ja, och vi vet alla vad som hände! Fastighetsbubblan sprack hejdlöst och Sveriges ekonomi rasade ihop som ett korthus.

Ikväll kommer en förinspelad debatt mellan Ian Wachtmeister, Bengt Westerberg och Jimmie Åkesson i programmet Angeläget av Adaktusson i TV8 klockan 22.00,  här kan du läsa vad Ian tyckte om den.

Att Ulvskogskommunisten inte ville möta vare sig Ian Wachtmeister eller Jimmie Åkesson i korridoren, är inte alls förvånande. Hon skäms väl över sin inkompetens i jämförelse med Ian Wachtmeister.

Att inte diskutera frågor, som diskuteras hemma vid köksborden och på arbetplatserna, gör inte någon enda människa en tjänst. Frågorna må vara obehagliga, men måste diskuteras. Annars exploderar Sverige som en krutdurk inom några år. Ingenting kan lösas om man inte pratar om det.

Jag tänker aldrig mer gå med i ett politiskt parti, jag klarar inte av lögnerna, trixandet och köpslåendet, som bara är där i ett enda syfte och det är att få behålla makten eller få större makt. Min röst kommer i år att vara Piratpartiets, de är fräscha, kunniga och framförallt duktiga på det som är framtiden, nätet!

Många anser ( många inom media vill ) att miljöpartiet är årets vinnare, och det har de säkert rätt i, eftersom journalisterna styr åt det hållet. Men om miljöpartiet blir vinnare är det Sverige som blir förloraren.

Man kan inte styra ett land med Vindkraftverk! Det behövs pengar!

Ramona

Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina redan utgivna titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON 

Här kan du läsa om/köpa När mardrömmen blev sann, av Glenn Forrestgate