Senaste teve-intervjun 2015

lördag 1 augusti 2009

Jag vill åldras på Tjörn. Kommunen är bara bäst!Jag vill åldras och dö på Tjörn. Låter kanske drastiskt eftersom jag inte är mer än 53 men det gäller att planera i tid.

Vad gör då Tjörn så himla fantastiskt? Om vi bortser från naturen som är ett paradis på jorden så har vi bland mycket annat Pilane, Sundsby säteri och alla härliga och tillmötesgående människor. Vi har till 99% en fungerande vårdcentral, bra skolor, arbetstillfällen och annat som du måste ha för att få ett bra liv.

Du ringer till vårdcentralen, knappar in ditt födelsenummer och telefonnummer. En knapp timma senare ringer de upp. Tid kan du till och med få samma dag om du anser att det är akut.

Har du funktionshindrade barn går även det hyfsat om man jämför med Göteborgs vansinniga stadsdelsnämnder som bara kostar dyrt. Skolorna är bra och maten är finfin, Häggvallsskolan har eget kök. Nu kommer det intressanta, att bli äldre på Tjörn.

Här där jag bor finns en hel del äldre fastboende som bor i eget hus. Då finns det färdtjänst som kommer på slingriga vägar och hämtar upp dig. Du kan till och med betala en slant och få hjälp i trädgården av riktiga proffs.

Sjukvårdspersonalen på vårdcentralen är ett under av tålamod och vänlighet. Jag vet, har varit där många gånger. Men hur vet jag att det är så mycket bättre än Göteborg? Jag har många av mina vänner kvar i Götet och det är de små enheterna som gör det.

På Tjörn är vi 15 000 på vintern och vi blir 30 000 under sommaren. Av alla de som bara bor här på sommaren får inte kommunen in till exempel fastighetsskatt. Vilket naturligtvis är orättvist, eftersom de har sina sommarstugor på Tjörn och deras bilar sliter på vägarna. Detta förfarande har politruckerna bestämt sig för.

Men som sagt jag älskar Tjörn och har gjort det sedan jag första gången satte min fot på denna underbart initiativrika ö. Förresten jag glömde ju Akvarellmuseet och allt som Skärhamn har att erbjuda Restauranger av alla slag och även mindre serveringar utan alkohol. Jösses här är rena rama drömmen!

E-böcker är också en ny bokform och på Elib finns just nu två, Dyrbar kärlek och Iskall hämnd. De andra titlarna är på gång.


P.s Nu har jag läst in 45 av 254 sidor i Iskall hämnd.D.s


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...Ha en skön lördagkväll!
Ramona