Senaste teve-intervjun 2015

lördag 29 oktober 2011

Apparaten utvecklas men inte innehållet, säger kärringen och ler.

Så här såg appareterna ut under min uppväxt. Tunga, klumpiga och inte särskilt inredningsvänliga. Men innehållet, som jag älskade det!

För min del började det med:
The Monkees, som jag sögs fast vid... Bröderna Cartwright, familjen Macahan, familjen Addams  och i början av 1981 kom Dallas och, Falcon Creast .

Och skrattfester fick jag när jag tittade på "Pang i bygget" med John Cleese, som dessvärre kostade honom hans äktenskap. Inte så kul på jobbet då nä...

Jerry Seinfeld tillhör också en av mina absoluta favoriter ståuppare.

Sedan kom filmhistoria med Gudfadern och Stjärnornas krig, Return to the Jedda, manusförfattare Georg Lucas, som jag åt lunch med i LA 1983. Jag har också sett en vampyrfilm, " Draculas vålnad" med Christoffer Lee och
naturligtvis är det den bästa jag sett och är nöjd med den genren för all framtid. Självklart har jag sett många Alfred Hitchock skräckfilmer som Psyhco, Fåglarna m.m.

Så idag, som den gamla kärring jag är, känner jag att mycket av de nyproducerade serierna, filmerna, så kallade talk shower, reality teve i de tjusiga tv-apparaterna är blaha blaha. Det känns som I´ve been their done that, I am feed up! Så är det bara...

Nuförtiden glor och älskar jag att titta på Doobidoo och Skavlan. Jag kräks på det som kallas föryngring inom svensk television. I alla länder i världen, utom Sverige, ses äldre människor inom de flesta yrken som en tillgång.
I USA sitter duktiga programledare tills de trillar av stolen. I Sverige får kvinnor kicken när de börjar få rynkor i pannan och männen när de börjar närma sig sextio...

Magnus Härenstam, en artist, programledare, som jag också beundrar, fick sparken från TV4 och det populära programmet Jeopardy. Han ville inte sluta, men det skulle föryngras. Adam Alsing tog över, ja och vi vet hur det gick! En sak som de yngre producenterna helt klart glömt bort är, att om konceptet är bra, ja då har programmet också en jävla massa tittare. Pucko!

I USA har Alex Trebek, född 1940 och är 71 år, suttit som programledare för det amerikanska Jeopardy sedan 1984. Inga problem med föryngring där inte! Tänk, det sitter äldre framför teven och tittar. Måste vara en nyhet för svenska producenter som bara tror att tittarna är mellan 25-40...

Magnus Härenstam sätter upp en show på Lisebergs Teatern som ska handla om att bli gammal. Jag tar min rullator och parkerar mig på första parkett! Ska bli jättekul! Premiär i januari och biljettsläpp i november! Välkommen till Göteborg Magnus Härenstam!


Jag älskar CBS Sixtie minutes, med Andy Roony som kommenterar i slutet på varje program, skarp och rolig, och han är säkert närmare åttio!
Carl-Gustav Lindstedt och Sven Wolter i "Mannen på taket" från 1976, den första svenska kriminalare, där jag satt fastfrusen i biostolen och inte skämdes över innehållet eller skådespelarinsatserna.

Men dagens tv-innehåll har mycket kvar att önska i alla fall enligt mina önskemål. Jag är en gammal sur kärring och glad att det finns kanaler som satsar på gamla serier, med hög kvalitet och som jag mer än gärna ser om och om igen. Mash till exempel, vilka repliker, vilken fullständig underbar rollista!

Kontentan är att de nya teve apparaterna är vråltjusiga till det yttre och det är ju insidan som ska räknas!

Ramona
"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&