Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 9 maj 2012

WOW! 18:e plats bland Sveriges e-böcker i Svb! Grymt häftigt!

Alltså, det här är omvälvande för mig! För första gången är jag med på en officiell topplista!

Jag ligger ett steg under Liza Marklund och ett över Jan Guillou. Om du högerklickar på bilden och öppnar i nytt fönster syns det jättebra.

Annars kan du också klicka på den här länken, som är från Svensk Bokhandels hemsida.

WOW! Jag är så himla glad och gör små galna skutt hela tiden!

Ramona


Graffiti? Nej, så fan heller! Skadegörelse är det rätta ordet!

Detta är gångtunneln mellan Marklandsgatan och Skäpplandsgatan i Högsbo i Göteborg. Kan tänka mig att det ser likadant ut på de flesta platser runt om i Sverige.

Denna gångtunnel renoverades för ungefär två månader sedan. Det sattes in ny belysning, den gamla var sönderslagen, och allt såg härligt fräscht ut. Nu ser det bedrövligt ut. Kids som sysselsätter sig med det här borde skickas ner till länder där barn tvingas ut på sopstationer varje dag för hitta mat. Om kidsen fick se hur världen ser ut kanske de lät bli att förstöra inte bara för oss vanliga hederliga medborgare utan framförallt för sig själva.

Blir de ertappade med att förstöra allmän eller privat egendom väntar en prick i belastningsregistret som i nästa vända kanske blir ett problem när kidsen blir vuxna och ska ha lägenhet och jobb.

Sprayfärgen som används är inte billig, och i många fall stjäls den och det i sin tur drabbar affärsinnehavaren som förlorar inkomst och det kan i förlängningen drabba ekonomin så att någon i affären blir arbetslös. Allt som någon gör kan som i en kedjereaktion drabba någon annan. Är detta värt att tänka på?

För mig är detta kladderi oförklarligt. Folk blir bara förbannade, inte glada! Graffiti som konstart är något helt annat, även om inte heller det ska uppföras var som helst. Graffiti konstnären bör också tänka om han/ hon vill ha sitt hem fyllt av graffiti. Att älska graffiti är inte sak samma som att gå löst på alla byggnader med tomma ytor.

Men kidsen som pysslar med skadegörelse är en plåga för hela samhället och en gigantisk kostnad. Hundratals miljoner går till sanering av skiten och kunde gått till helt andra livsviktiga saker istället.

Ramona